Wyświetlanie wszystkich wyników: 27

  • CIECIERZYCA W ZALEWIE BEZ DODATKU SOLI BIO 400 g (240 g) – NATURAVENA

    6,41 

    SKŁADNIKI Ekologiczna ciecierzyca, woda OPIS Ciecierzyca bardziej znana jest pod nazwą cieciorka. Należy do roślin strączkowych. Jest łagodna, a po przygotowaniu ma kremową konsystencję. Idealna do humusu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 303 kJ/72 kcal Tłuszcz 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g Węglowodany 8,6 g w tym cukry 0 g…

  • CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 2,5 kg (1,5 kg) – HORECA

    45,79 

    SKŁADNIKIciecierzyca*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 545 kJ / 128kcal Tłuszcz – 0,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g Węglowodany – 23,10 g w tym cukry – 0 g Białko – 7 g Sól – 0 ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym…

  • CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 200 g (120 g) – LA BIO IDEA

    6,54 

    SKŁADNIKIciecierzyca*, woda, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISCiecierzyca polecana jest osobom na diecie wegetariańskiej lub wegańskiej, ponieważ jest źródłem błonnika. Daje szybkie uczucie sytości, co sprawia, że możemy zjeść mniej by bardziej zaspokoić głód.W każdej kuchni powinno znaleźć się miejsce na chociaż jedną, awaryjną puszkę ciecierzycy. Pomoże Ci w przygotowywaniu szybkiej sałatki, gdy nagle odwiedzą…

  • CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 300 g (220 g) – ALCE NERO

    10,99 

    SKŁADNIKIgotowana ciecierzyca*, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISCiecierzyca Alce Nero jest produktem gotowym do spożycia. Może stanowić dodatek do sałat, zup, dań jednogarnkowych. Po odsączeniu z zalewy oraz przemieleniu, stanowić będzie doskonałą podstawę wegetariańskiego pasztetu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 374 kJ / 89 kcal Tłuszcz – 1,6 g w tym kwasy tłuszczowe…

  • CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) – LA BIO IDEA

    8,57 

    SKŁADNIKIciecierzyca*, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 515 kJ / 123 kcal Tłuszcz: 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 15,8 g w tym cukry: 0,3 g Błonnik: 4,8 g Białko: 6,6 g Sól: 0,63 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • FASOLA BIAŁA DROBNA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) – LA BIO IDEA

    8,57 

    SKŁADNIKIFasola drobna biała*, woda, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Fasolka gotowa do spożycia. Idealnie nadaje się do sałatek oraz potraw z makaronu WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 436 kJ/104 kcal Tłuszcz: 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 13,5 g w tym cukry: 0,3 g Błonnik: 6,9 g Białko:…

  • FASOLA CANNELLINI W ZALEWIE BIO 300 g (220 g) (SŁOIK) – ALCE NERO

    12,56 

    SKŁADNIKIfasola cannellini*, woda, sól (*certyfikowany składnik odżywczy) OPISMoże stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do wrzenia. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu po odsączeniuWartość energetyczna: 334 kJ / 79 kcalTłuszcz: 0,6 gw tym kwasy nasycone: 0,1 gWęglowodany: 11 gw tym cukry:…

  • FASOLA CZARNA W ZALEWIE BEZGLUTENOWA BIO 400 g (240 g) – AMAIZIN

    8,30 

    SKŁADNIKIfasola czarna* (60 %), woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Gotowa do spożycia fasolka. Idealna do dań meksykańskich. Produkt sterylizowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 365 kJ / 87 kcal Tłuszcz: 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 12,4 g w tym cukry: 1,0 g Białko: 4,9 g Sól: 0,93…

  • FASOLA MASŁOWA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) – LA BIO IDEA

    9,10 

    SKŁADNIKIfasola masłowa*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt sterylizowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 399 kJ/95 kcal Tłuszcz: 0,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 13 g w tym cukry: 0,7 g Błonnik: 6,1 g Białko: 6,3 g Sól: 0,6 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym…

  • FASOLA MIX W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) – LA BIO IDEA

    8,57 

    SKŁADNIKIwoda, czerwona fasola kidney* (15 %), ciecierzyca* (15 %), biała fasola drobna* (15 %), fasola MASŁOWA* (15 %), sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt sterylizowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu Wartość energetyczna: 515 kJ/123 kcal Tłuszcz: 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 15,8 g w tym cukry: 0,3…

  • FASOLKA CZERWONA KIDNEY W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) – LA BIO IDEA

    8,50 

    SKŁADNIKIczerwona fasola kidney*, woda, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Źródło błonnika pokarmowego i białka. Produkt sterylizowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWarość energetyczna: 425 kJ/101 kcal Tłuszcz: 0,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 13,6 g w tym cukry: 1,2 g Błonnik: 6,2 g Białko: 7,2 g Sól: 0,6 g ZALECANE WARUNKI…

  • FASOLKA KIDNEY W ZALEWIE BIO 360 g (240 g) (SŁOIK) – BIO PLANET

    9,16 

    SKŁADNIKI fasola Kidney* 66,7 %, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt sterylizowany. Produkt gotowy do spozycia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 490 kJ / 116 kcal Tłuszcz: 0,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 15 g w tym cukry: 1,8 g Błonnik: 8,5 g Białko: 8,2 g Sól: 0,63 g…

  • FASOLKA ZIELONA W ZALEWIE BIO 340 g (185 g) (SŁOIK) – BIO PLANET

    8,57 

    SKŁADNIKI fasolka szparagowa zielona* 54,4 %, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt sterylizowany. Produkt gotowy do spożycia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartosc energetyczna: 105 kJ / 25 kcal Tłuszcz: 0,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Weglowodany: 2,2 g w tym cukry: 1,2 g Błonnik: 2,9 g Białko: 1,8 g Sól:…

  • GROSZEK ZIELONY W ZALEWIE BIO 300 g (200 g) (SŁOIK) – ALCE NERO

    12,56 

    SKŁADNIKIgroszek zielony*, woda, cukier trzcinowy*, sól. (* certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMoże stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do zagotowania. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniuWartość energetyczna: 342 kJ/81 kcalTłuszcz: 0,6 gw tym kwasy nasycone: 0 gWęglowodany: 11 gw tym cukry:…

  • GROSZEK ZIELONY W ZALEWIE BIO 350 g (230 g) (SŁOIK) – BIO PLANET

    10,21 

    SKŁADNIKI groszek zielony*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt sterylizowany. Produkt gotowy do spożycia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartosc energetyczna: 291 kJ / 69 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Weglowodany: 11 g w tym cukry: 1,0 g Błonnik: 4,5 g Białko: 4,0 g Sól: 0,39 g…

  • SOCZEWICA BRĄZOWA W ZALEWIE BIO 400 g (240 g) – LA BIO IDEA

    8,50 

    SKŁADNIKISoczewica brązowa*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 405 kJ / 96 kcal Tłuszcz: 0,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 13,1 g w tym cukry: 0,2 g Błonnik: 4,6 g Białko: 7,7 g Sól: 0,75 g OPIS: Idealna do sałatek i potraw z makaronu. ZALECANE…

  • SOJA EDAMAME W ZALEWIE BIO 200 g (130 g) – RAPUNZEL

    10,92 

    SKŁADNIKIekologiczna SOJA edamame, woda, sól morska OPIS Ziarna SOI Edamame zawierają dużo białka i są źródłem błonnika pokarmowego. Warzywo to jest bardzo popularne w kuchni azjatyckiej, szczególnie w Japonii, Chinach, jak również na Hawajach.Podczas gotowania ziarna zmieniają kolor od jasnozielonego do beżowego.Produkt sterylizowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniuWartość energetyczna: 416 kJ/100 kcal Tłuszcz:…

  • TOFU JEDWABISTE MIĘKKIE (SILKEN SOFT TOFU) BEZGLUTENOWE BIO 340 g – MORI-NU

    14,67 

    SKŁADNIKIwoda, SOJA* (14,9 %), regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego, substancja wiążąca: chlorek wapnia. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISTofu soft (miękkie) ma bardzo delikatny smak i jedwabistą konsystencję. Wysoka zawartość biała – 42 % wartości energetycznej produktu pochodzi z białka. Niska zawartość tłuszczu. Idealna alternatywa dla JAJEK i sera. Świetny dodatek do zup, sałatek i deserów. WARTOŚĆ…

  • TOFU NATURALNE 250 g – NATURAVENA

    12,31 

    SKŁADNIKI ekstrakt z ziaren SOI 92 %,sok z cytryny, substancja wiążąca: kwas cytrynowy , woda , sól OPIS Produkt sterylizowany. Odpowiedni dla wegan i wegetarian. Wysoka zawartość białka. Nie wymaga warunków chłodniczych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 601 kJ / 114 kcal Tłuszcz: 8,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g Węglowodany:…

  • TOFU PAPRYKOWE 250 g – NATURAVENA

    13,19 

    SKŁADNIKI ekstrakt z ziaren SOI 80 %, papryka suszona 11 %, sok z cytryny, substancja wiążąca: kwas cytrynowy, woda, sól OPIS Produkt streylizowany. Odpowiedni dla wegan i wegetarian Wysoka zawartość białka. Nie wymaga warunków chlodniczych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 601 kJ / 144 kcal Tłuszcz: 8,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone:…

  • TOFU POMIDOROWE 250 g – NATURAVENA

    13,19 

    SKŁADNIKI ekstrakt z ziaren SOI 80 %, suszone pomidory 11 % , sok z cytryny, substancja wiążąca: kwas cytrynowy, woda , sól. OPIS Produkt sterylizowany. Odpowiedni dla wegan i wegetarian. Wysoka zawartość białka. Nie wymaga warunków chłodniczych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 601 kJ / 114 kcal Tłuszcz: 8,5 gw tym kwasy tłuszczowe…

  • TOFU WĘDZONE 200 g – NATURAVENA

    13,86 

    SKŁADNIKI ekstrakt z ziaren SOI 92 %, substancja wiążąca: kwas cytrynowy, sok z cytryny ,woda, sos SOJOWY (woda, ziarna SOI, mąka PSZENNA, sól), aromat dymu drewna bukowego OPIS Produkt sterylizowany. Odpowiedni dla wegan i wegetarian. Wysoka zawartość białka. Nie wymaga warunków chłodniczych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 656 kJ / 157 kcal Tłuszcz:…

  • TOFU Z CZARNUSZKĄ 250 g – NATURAVENA

    13,19 

    SKŁADNIKI ekstrakt z ziaren SOI 86 %, nasiona czarnuszki 5 % , sok z cytryny, substancja wiążąca: kwas cytrynowy , woda, sól. OPIS Tofu w postaci kostki. Powstałe w procesie koagulacji esencji nasion SOI wg. tradycyjnych chińskich przepisów. Produkt jest sterylizowany. Produkt charakteryzuje się wszechstronnym zastosowaniem kulinarnym. Idealny do smażenia, gotowania. Spożywa się również bezpośrednio,…

  • TOFU Z CZOSNKIEM 250 g – NATURAVENA

    13,19 

    SKŁADNIKI ekstrakt z ziaren SOI (82 %), czosnek suszony (7 %), sok z cytryny, substancja wiążąca: kwas cytrynowy, woda, sól OPIS Tofu w postaci kostki. Powstałe w procesie koagulacji esencji nasion SOI wg. tradycyjnych chińskich przepisów. Produkt jest sterylizowany. Produkt charakteryzuje się wszechstronnym zastosowaniem kulinarnym. Idealny do smażenia, gotowania. Spożywa się również bezpośrednio, np. jako…

  • TOFU Z KONOPI 250 g – NATURAVENA

    15,54 

    SKŁADNIKI ekstrakt z nasion konopi 62 %, ziarno SOI 14 %, sok z cytryny, substancja wiążąca: kwas cytrynowy, woda, sól OPISPrzepyszny seróg wytwarzany z nasion konopi siewnej i soi. Można spożywać bezpośrednio. Najczęściej jednak tofu jest składnikiem innych potraw. Sprawdza się zarówno w daniach na zimno, jak też na ciepło. Można go łączyć z warzywami,…

  • TOFU Z LUBCZYKIEM 250 g – NATURAVENA

    13,19 

    SKŁADNIKI ekstrakt z ziaren SOI 89 %, lubczyk suszony – listki 3 %, sok z cytryny, substancja wiążąca: kwas cytrynowy, woda, sól OPIS Produkt sterylizowany. Odpowiedni dla wegan i wegetarian. Wysoka zawartość białka. Nie wymaga warunków chłodniczych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 601 kJ / 144 kcal Tłuszcz: 8,5 g w tym kwasy…

  • TOFU Z ZIOŁAMI 250 g – NATURAVENA

    13,19 

    SKŁADNIKI Ekstrakt z ziaren SOI 89 %, zioła suszone 3 % (majeranek, bazylia, kolendra oregano , lubczyk ), sok z cytryny, substancja wiążąca: kwas cytrynowy, woda , sól OPIS Tofu w postaci kostki. Powstałe w procesie koagulacji esencji nasion SOI wg. tradycyjnych chińskich przepisów. Produkt jest sterylizowany. Produkt charakteryzuje się wszechstronnym zastsosowaniem kulinarnym. Idealny do…