• SENGIRI DAIKON (RZODKIEW JAPOŃSKA SUSZONA) 100 g – TERRASANA

    17,67 

    SKŁADNIKIsuszona rzodkiew daikon SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Moczyć przez 10 minut, a następnie odcedzić. Opcjonalnie: paski krótko podsmażamy na oleju, dodajemy odsączoną wodę i gotujemy na wolnym ogniu przez 10 minut. Doprawić przyprawami japońskimi. Pyszny dodatek do sushi, zup miso i sałatek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1096 kJ / 260 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy…

  • WŁOSZCZYZNA (WARZYWA SUSZONE) BIO 150 g – BATOM

    19,63 

    SKŁADNIKImarchew*, pietruszka korzeń*, por*, SELER korzeń*, cebula* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMieszanka warzyw suszonych to idealna podstawa do przygotowywania zup i sosów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAWłoszczyznę należy gotować 15 minut. INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY i sezam. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • WŁOSZCZYZNA (WARZYWA SUSZONE) BIO 75 g – BATOM

    12,17 

    SKŁADNIKImarchew*, pietruszka korzeń*, por*, SELER korzeń*, cebula* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMieszanka warzyw suszonych to idealna podstawa do przygotowywania zup i sosów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAWłoszczyznę należy gotować 15 minut. INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY i sezam. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • ALGI MORSKIE SUSZONE – WAKAME BIO 100 g (TOREBKA FOLIOWA) – PORTO MUINOS

    26,17 

    SKŁADNIKIalgi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISAlgi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Odwodnione i blanszowane mogą być stosowane jako baza do sałatek. Gotowane mogą stanowić dodatek do jajecznicy, krokietów, zup, gulaszu, ryżu, makaronu i hamburgerów. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli….

  • ALGI MORSKIE SUSZONE – KOMBU BIO 100 g (TOREBKA FOLIOWA) – PORTO MUINOS

    18,45 

    SKŁADNIKIekologiczne suszone algi morskie kombu (Laminaria ochroleuca) OPISAlgi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Algi kombu są stosowane do aromatyzowania wody, wykorzystywanej do przygotowania zup, bulionów, sosów, dań z ryżem, warzywami, rybami, mięsem czy dań z gulaszem. 1 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa…

  • ALGI NORI PRAŻONE DO SUSHI 15 g – PORTO MUINOS

    18,05 

    SKŁADNIK prażone algi morskie Porphyra yezoensis. OPIS Opakowanie zawiera 6 płatów alg nori. Algi uprawiane są na Wybrzeżu Północno-Zachodnim (Korea Południowa). 3 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik. Zalecane spożycie: nie więcej niż 1 płat na dzień. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1219 kJ/292 kcal Tłuszcz: 1,9…

  • ŻEŃ-SZEŃ KORZEŃ BIO 20 g – DARY NATURY

    33,17 

    SKŁADNIKIkorzeń żeń-szenia właściwego* (Panax ginseng) 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISNazwa Panax pochodzi z greki i oznacza „wszystko leczący” – co najlepiej oddaje cechy i właściwości tej rośliny. Inne używane nazwy to: „wszechlek”, „boskie ziele”, „cud świata”, „korzeń życia”, „sól ziemi”, „eliksir życia”. Dawniej w Chinach był on dostępny tylko dla cesarza i jego świty….

  • OGRÓD WARZYWNY BIO 230 g – DARY NATURY

    20,75 

    SKŁADNIKImarchew*, pasternak*, pietruszka korzeń*, kapusta*, por*, SELER*, cebula*, czosnek*, lubczyk*, pietruszka natka*, czosnek niedźwiedzi*, papryka* (w zmiennych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKompozycja ekologicznych warzyw to świetny dodatek i baza do zup/kremów, sosów, farszów, bigosu. Uniwersalna mieszanka dzięki starannie dobranym składnikom podkreśli smak i aromat przygotowywanych potraw. Polecane weganom i wegetarianom. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym…

  • WŁOSZCZYZNA (SUSZ WARZYWNY) BIO 190 g – DARY NATURY

    18,63 

    SKŁADNIKImarchew*, pietruszka korzeń*, por*, SELER korzeń*, cebula*, pasternak* (w zmiennych proporcjach). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMieszanka ekologicznych warzyw to świetna baza do różnego rodzaju zup/kremów, gulaszu oraz sosów. Dzięki starannie dobranym i odpowiednio przygotowanym składnikom, kompozycja podkreśli smak i aromat przygotowanych potraw. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu

  • CZARNY CZOSNEK BEZGLUTENOWY BIO (1 szt.) – PRZETWORY Z NATURY

    12,24 

    SKŁADNIKI czosnek* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Świeży, ekologiczny czosnek, przechowywany w kontrolowanej temperaturze i wilgotności przez około 30 dni, w kórym zachodzi reakcje brązowienia nieenzymatycznego – reakcje Maillarda.Do bezpośredniego spożycia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 796 kJ/188 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 31 g…

  • ALGI MORSKIE SUSZONE – WAKAME BIO 25 g – PORTO MUINOS

    11,19 

    SKŁADNIKIalgi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISAlgi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Odwodnione i blanszowane mogą być stosowane jako baza do sałatek. Gotowane mogą stanowić dodatek do jajecznicy, krokietów, zup, gulaszu, ryżu, makaronu i hamburgerów. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli….

  • ALGI MORSKIE SUSZONE – KOMBU BIO 25 g – PORTO MUINOS

    11,19 

    SKŁADNIKIalgi morskie kombu* (Laminaria ochroleuca). (*certyfikowany składnikekologiczny) OPISSuszone w temperaturze poniżej 42°C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować przez 5 minut, gdy wywar nabierze aromatu, usunąć algi. Używać tylko do wywaru. Zaleca się używać 1 g alg kombu na 1 litr wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 745 kJ/179 kcalTłuszcz:…

  • ALGI MORSKIE SUSZONE – DULSE BIO 25 g – PORTO MUINOS

    14,39 

    SKŁADNIKIalgi morskie dulse* (Palmaria Palmata) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISSuszone w temperaturze poniżej 42°C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli. SPOSÓB PRZYGOTOWANIANamoczyć przez około 5 min. Po namoczeniu algi Dulse powiększą swoją objętość do 4 razy. Gotować według uznania ok. 15 minut. Można też przygotować w piekarniku lub na patelni. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100…

  • POMIDORY SUSZONE SOLONE BIO 150 g – BIO PLANET

    10,33 

    SKŁADNIKIekologiczne suszone pomidory (93 %), sól morska (7 %). OPISEkologiczne pomidory suszone doskonale sprawdzają się jako dodatek do zapiekanek warzywnych i zup. Polecamy również w postaci rozdrobnionej jako przyprawę np. do risotto. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1189 kJ / 282 kcalTłuszcz – 3,0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 gWęglowodany –…

  • POMIDORY SUSZONE SOLONE BIO 400 g – BIO PLANET

    23,55 

    SKŁADNIKIekologiczne suszone pomidory (93 %), sól morska (7 %). OPISEkologiczne pomidory suszone doskonale sprawdzają się jako dodatek do zapiekanek warzywnych i zup. Polecamy również w postaci rozdrobnionej jako przyprawę np. do risotto. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1189 kJ / 282 kcalTłuszcz – 3,0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 gWęglowodany –…

  • MUN (GRZYBY SUSZONE) BIO 50 g – BIO PLANET

    25,77 

    SKŁADNIKIekologiczne grzyby mun suszone 100 %. OPISEkologiczne grzyby mun zaliczane są do najstarszych grzybów spożywczych świata. W kuchni dalekiego Wschodu uznawane za podstawowy artykuł żywnościowy. Charakteryzują się delikatnym, szlachetnym smakiem. Idealne jako dodatek do zup, potraw duszonych, sosów. Dobrze komponują się z ostrymi przyprawami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGrzyby należy moczyć w gorącej wodzie ok. 20 min, a…