• BURACZKI TARTE PYCHOTKA BEZGLUTENOWE BIO 280 g – PRIMAVIKA (PRIMAECO)

    7,98 

    SKŁADNIKI burak ćwikłowy* (88 %), cukier trzcinowy*, ocet spirytusowy*, sól morska, skrobia kukurydziana natywna*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMożna podawać je na ciepło lub na zimno samodzielnie lub np. z dodatkiem chrzanu, jako dodatek do drugich dań lub wędlin i przekąsek. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 389 kJ / 93 kcal Tłuszcz:…

  • OGÓRKI KISZONE BEZGLUTENOWE BIO 760 g (560 g) – BIO FOOD

    14,00 

    SKŁADNIKIogórki kiszone* (97,2 %), przyprawy* (0,5 %) (czosnek*, ziele angielskie*, liść laurowy*, koper*, GORCZYCA*), sól kłodawska (2,3 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt pasteryzowany. Smak i konsystencja mogą nieznacznie różnić się w zależności od pory roku. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 57 kJ/13 kcal Tłuszcz: <0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g Węglowodany:…

  • SENGIRI DAIKON (RZODKIEW JAPOŃSKA SUSZONA) 100 g – TERRASANA

    17,67 

    SKŁADNIKIsuszona rzodkiew daikon SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Moczyć przez 10 minut, a następnie odcedzić. Opcjonalnie: paski krótko podsmażamy na oleju, dodajemy odsączoną wodę i gotujemy na wolnym ogniu przez 10 minut. Doprawić przyprawami japońskimi. Pyszny dodatek do sushi, zup miso i sałatek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1096 kJ / 260 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy…

  • TAKUAN (RZODKIEW JAPOŃSKA MARYNOWANA) 200 g – TERRASANA

    25,45 

    SKŁADNIKIrzodkiew daikon 74,6 %, woda, sól morska, otręby ryżowe. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Pokroić w cienkie jak papier plasterki. Pyszne w sushi lub jako dodatek do sałatek lub misek poké. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 133 kJ / 32 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 4,0 gw tym cukry: 3,5 gBiałko: 1,5…

  • PAPRYKA KONSERWOWA BEZGLUTENOWA 480 g (230 g) – KROKUS

    14,39 

    SKŁADNIKIpapryka, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, olej roślinny rzepakowy, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy. OPISW słoju znajdziecie Państwo duże płaty jędrnej, mięsistej papryki. Dzięki naszym staraniom skórka nie odchodzi od miąższu, a każdy płat jest tak samo gruby i soczysty.Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 171 kJ/40 kcalTłuszcz: 0,8 gw tym kwasy tłuszczowe…

  • SURÓWKA Z KAPUSTY ŻÓŁTA SŁODKO – KWAŚNA BIO 500 g (340 g) – RUNOLAND

    10,79 

    SKŁADNIKI kapusta biała* (47 %), woda, marchew* (17 %), cukier trzcinowy*, ocet spirytusowy*, olej rzepakowy*, czosnek*, sól, kurkuma* (0,1 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Gotowy dodatek do obiadu. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 331 kJ/79 kcalTłuszcz: 3,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 gWęglowodany: 12,7 gw tym cukry: 7,6 gBiałko: 1,1…

  • SURÓWKA Z KAPUSTY RÓŻOWA SŁODKO – KWAŚNA BIO 500 g (340 g) – RUNOLAND

    10,21 

    SKŁADNIKI kapusta biała* (30 %), woda, marchew*, buraki ćwikłowe* (17 %), cukier trzcinowy*, ocet spirytusowy*, olej rzepakowy*, czosnek* (1,4 %), sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Gotowy dodatek do obiadu. Produkt pasteryzowany WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 328 kJ/78 kcalTłuszcz: 2,3 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 12,5 gw tym cukry: 12,5 gBiałko: 1,0…

  • KAPUSTA KISZONA ZASMAŻANA Z GRZYBAMI LEŚNYMI BIO 670 g – RUNOLAND

    12,10 

    SKŁADNIKI kapusta kiszona* (84 %), grzyby leśne* w różnych proporcjach (borowik szlachetny*, podgrzybek brunatny*, maślak zwyczajny*) (5 %), cebula* (5 %), olej rzepakowy* (5 %), cukier trzcinowy, marchew* (5 %), sól, pieprz*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 247 kJ/60 kcalTłuszcz: 3,3 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 gWęglowodany: 3,3 gw tym…

  • KAPUSTA KISZONA CZERWONA BEZGLUTENOWA BIO 400 g – KOWALEWSKI

    14,85 

    SKŁADNIKIekologiczna kapusta czerwona 99 %, naturalna sól kamienna kłodawska. OPIS Kapusta czerwona kiszona powstaje w wyniku naturalnej fermentacji czerwonej kapusty. Produkt pasteryzowany.Zawiera naturalną witaminę C wytworzoną przez żywe kultury bakterii kwasu mlekowego, pochodzące z ekologicznego środowiska. Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Zalecana porcja produktu do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania…

  • POMIDORY KROJONE BEZ SKÓRY BIO 2,5 kg (1,5 kg) – HORECA

    46,12 

    SKŁADNIKIpomidory bez skórki* 60 %, sok pomidorowy* 40 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWarość energetyczna: 96 kJ/23 kcalTłuszcz: 0,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 gWęglowodany: 3,3 gw tym cukry: 2,3 gBiałko: 1,0 gSól: <0,1 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • POMIDORY PODSUSZONE W OLEJU BIO 190 g – VITALIANA

    19,22 

    SKŁADNIKI podsuszone pomidory* (54,48 %), olej słonecznikowy* (33,6 %), oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia* (8,5 %), ocet winny*, sól, czosnek*, pietruszka nać*, bazylia* *produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych OPIS Podsuszone pomidory zawierają więcej likopenu (przeciwutleniacz) niż świeże warzywa, mają wyrazisty smak, dlatego możemy je stosować do przeróżnych dań. Można je piec, gotować…

  • MARCHEWKA W ZALEWIE BIO 340 g (215 g) (SŁOIK) – BIO PLANET

    8,62 

    SKŁADNIKI marchew*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt sterylizowany. Produkt gotowy do spożycia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartosc energetyczna: 133 kJ / 32 kcal Tłuszcz: < 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Weglowodany: 5,2 g w tym cukry: 4,9 g Błonnik: 2,9 g Białko: 0,7 g Sól: 0,26 g ZALECANE…

  • BURACZKI TARTE BEZGLUTENOWE DEMETER BIO 540 ml – KOWALEWSKI

    11,97 

    SKŁADNIKIekologiczne buraki ćwikłowe demeter* 89 %, sok z ekologicznych buraków ćwikłowych demeter* 8 %, ekologiczny ocet jabłkowy, ekologiczne przyprawy. * z certyfikowanej ekologicznej produkcji biodynamicznej Demeter. OPISProdukt pasteryzowany. Do bezpośredniego spożycia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 mlWartość energetyczna: 191 kJ/45 kcal  Tłuszcz: <0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g Węglowodany: 8,2 g w tym…

  • WŁOSZCZYZNA (WARZYWA SUSZONE) BIO 150 g – BATOM

    19,63 

    SKŁADNIKImarchew*, pietruszka korzeń*, por*, SELER korzeń*, cebula* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMieszanka warzyw suszonych to idealna podstawa do przygotowywania zup i sosów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAWłoszczyznę należy gotować 15 minut. INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY i sezam. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • WŁOSZCZYZNA (WARZYWA SUSZONE) BIO 75 g – BATOM

    12,17 

    SKŁADNIKImarchew*, pietruszka korzeń*, por*, SELER korzeń*, cebula* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMieszanka warzyw suszonych to idealna podstawa do przygotowywania zup i sosów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAWłoszczyznę należy gotować 15 minut. INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY i sezam. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • CHRZAN EXTRA WIELUŃSKI 230 g – LUNIAK

    9,69 

    SKŁADNIKIkorzeń chrzanu 75 %, cukier, woda, cytryna, olej rzepakowy, sól. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 458 kJ/109 kcalTłuszcz: 1,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 gWęglowodany: 25 gw tym cukry: 17 gBłonnik: 5,2 gBiałko: 2,0 g Sól: 1,1 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce…

  • ĆWIKŁA Z CHRZANEM 280 g – KROKUS

    10,79 

    SKŁADNIKIburak ćwikłowy (60 %), korzeń chrzanu (30 %), woda, ocet jabłkowy, cukier, sól. OPISBuraczki do naszej ćwikły parujemy w skórce, dzięki czemu są słodsze i zachowują więcej wartości odżywczych. Tak przygotowane warzywa obieramy i przecieramy nadając im gładką konsystencję. Dodajemy cukier, sól, ocet. Jako ostatni dodajemy przetarty chrzan, całość dokładnie mieszamy i rozlewamy do słojów….

  • OGÓRKI KONSERWOWE 650 g (320 g) – KROKUS

    14,71 

    SKŁADNIKIogórki, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, czosnek, koper, chrzan, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy, GORCZYCA. OPISW słoju z ogórkami konserwowymi znajdziecie Państwo tylko jędrne, wyselekcjonowane ogórki w delikatnej zalewie octowej. O ich smaku decydują polskie, świeże przyprawy. Znajdziecie, więc Państwo na dnie słoja świeży chrzan, polski czosnek czy baldachy kopru. Ogórki konserwowe świetnie sprawdzają się,…

  • OGÓRKI KONSERWOWE KARTUSKIE BIO 670 g – OD ZENKA TRADYCYJNIE

    14,39 

    SKŁADNIKI Składniki: ogórki* 51 %, woda, ocet*, cebula*, cukier trzcinowy*, sól, papryka*, marchew*, chrzan*, koper*, czosnek*, przyprawy* ( w tym GORCZYCA* ) (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczne ogórki konserwowe kartuskie przygotowywane są według tradycyjnej receptury, przy użyciu jedynie najwyższej jakości składników. Kruche, o delikatnym aromacie i wykwintnym smaku, znakomicie nadają się jako dodatek do sałatek, kanapek,…

  • POMIDORY SUSZONE W OLEJU RZEPAKOWYM BEZGLUTENOWE BIO 270 g (150 g) – BIO ZENTRALE

    20,80 

    SKŁADNIKIsuszone pomidory* 49, olej rzepakowy* 46 %, pietruszka*, czosnek*, szczypiorek*, sól, ocet spirytusowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniuWartość energetyczna: 871 kJ/210 kcalTłuszcz: 14 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 gWęglowodany: 12 gw tym cukry: 7,2 gBiałko: 3,4 gSól: 6,0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać z suchym i chłodnym miejscu.

  • KAPUSTA CZERWONA MODRA 500 g – KROKUS

    14,34 

    SKŁADNIKIkapusta czerwona, cebula, cukier, olej rzepakowy, koncentrat jabłkowy, kwas mlekowy – regulator kwasowości, sól, rodzynki. OPISNasza kapusta czerwona „modra” ma intensywny różowawy kolor. Nie zawiera powszechnie dodawanego octu. Rodzynki nadają jej delikatny słodki smak. Po otwarciu słoika unosi się przyjemny aromat. Paski kapusty, dość ciasno upakowane w słoju, są jędrne. Kapusta, rolada i kluski śląskie…

  • BURACZKI MARYNOWANE KULKI 470 g (300 g) – KROKUS

    12,31 

    SKŁADNIKIburaczki, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, ziele angielskie, liść laurowy. OPISBuraczki kulki marynowane.Produkt pasteryzowany. Na wieczku opakowania znajduje się propozycja podania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 312 kJ / 75 kcalTłuszcz: 0,2 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 17 gw tym cukry: 13 gBiałko: 2,1 gSól: 0,6 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym…

  • SURÓWKA OBIADOWA Z KAPUSTY KISZONEJ 500 g – KROKUS

    14,07 

    SKŁADNIKIkapusta kiszona (kapusta biała, sól), cebula, marchew, olej rzepakowy, koncentrat jabłkowy, cukier, sól, pieprz. OPISNiezwykle aromatyczna surówka z kiszonej kapusty nie zawiera w sobie octu. Nuta smakowa podkreślona jest dzięki dodanym porcjom marchwi, oleju, cukru, cebuli oraz przypraw. Wystarczy przełożyć ją na talerz lub jeść wprost ze słoika. To doskonały dodatek do smażonych RYB, pulpetów…

  • PRZECIER OGÓRKOWY 340 g – KROKUS

    11,38 

    SKŁADNIKIogórki kiszone (ogórki, woda, sól, koper, czosnek, chrzan), marchew. OPISNasz przecier ogórkowy to ogórki kiszone z marchewką przetarte na tarce warzywnej o dużych oczkach, dzięki temu wiórki są spore. Na przecier trafiają ogórki produkowane dokładnie tak samo jak te do słoi. Kisimy więc tylko wybrane przez nas odmiany ogórków, które wcześniej kontraktujemy. Kupujemy dla rolników…

  • BURACZKI TARTE 500 g – KROKUS

    14,71 

    SKŁADNIKIburaczki, cebula, olej roślinny rzepakowy, cukier, sól, koncentrat jabłkowy, regulator kwasowości: kwas mlekowy. OPISBuraczki tarte. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 252 kJ/60 kcalTłuszcz: 3,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 6,5 gw tym cukry: 5,4 gBiałko: 0 gSól: 0,7 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać…

  • OGÓRKI KISZONE 810 g (450 g) – KROKUS

    19,49 

    SKŁADNIKIogórki, woda, sól, czosnek, koper, chrzan, liść dębu. OPISNasze ogórki są jędrne, chrupkie i pełne w środku. Wynika to z faktu, że kisimy tylko wybrane przez nas odmiany ogórków, które wcześniej kontraktujemy. Dodajemy tylko polskie, świeże przyprawy: baldachy kopru, świeży korzeń i liść chrzanu, liść dębu, polski zmiażdżony czosnek. Nadaje to ogórkom wyjątkowy smak. Ogórki…

  • POMIDORY CAŁE BEZ SKÓRKI BIO 400 g – VITALIANA

    6,73 

    SKŁADNIKI całe pomidory* (60 %), sok pomidorowy*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy*produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych OPIS Produkt uzyskiwany w wyniku przetwarzania świeżych ekologicznych pomidorów.Owoce zbierane są w odpowiednim stopniu dojrzałości i przetwarzane. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 112 kJ / 27 kcal Tłuszcz 0,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0…

  • IMBIR MARYNOWANY DO SUSHI BIO 190 g (118 g) – GINGER PEOPLE

    15,25 

    SKŁADNIKI imbir* (60 %), cukier trzcinowy*, ocet ryżowy*, woda, sól, regulator kwasowości – kwas cytrynowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISCienko pokrojony marynowany imbir. Stosowany jako dodatek do sushi. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 476 kJ/112 kcal Tłuszcz – 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g Węglowodany – 28 g…

  • POMIDORY SUSZONE W OLEJU BIO 280 g – BIO PLANET

    20,29 

    SKŁADNIKIpomidory suszone* (60 %), olej słonecznikowy* (28 %), oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia* (6 %), kapary*, ocet winny*, sól, czosnek*, oregano*, pietruszka*, bazylia* (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISIdealne jako przystawka lub jako dodatek do sałatek, pizzy oraz dań mięsnych i rybnych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 571 kJ / 139 kcalTłuszcz…

  • KARCZOCHY W OLEJU BIO 280 g – BIO PLANET

    24,99 

    SKŁADNIKIkarczochy* (63 %), olej słonecznikowy* (29 %), oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia* (7 %), sól, ocet winny*, pietruszka*, bazylia* (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISProdukt świetnie nadaje się jako forma przekąski oraz jako dodatek do wielu potraw: sałatek, makaronów lub dań warzywnych i rybnych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 425 kJ /…

  • KAPARY MARYNOWANE BIO 100 g (50 g) – BIO PLANET

    9,69 

    SKŁADNIKIkapary*, woda, ocet winny*, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISIdealne jako dodatek do sałatek, pizzy, potraw z makaronu oraz dań mięsnych lub rybnych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 97 kJ / 23 kcalTłuszcz – 0,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 gWęglowodany – 1,4 gw tym cukry -1,0 gBłonnik…

  • ALGI MORSKIE SUSZONE – WAKAME BIO 100 g (TOREBKA FOLIOWA) – PORTO MUINOS

    26,17 

    SKŁADNIKIalgi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISAlgi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Odwodnione i blanszowane mogą być stosowane jako baza do sałatek. Gotowane mogą stanowić dodatek do jajecznicy, krokietów, zup, gulaszu, ryżu, makaronu i hamburgerów. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli….

  • ALGI MORSKIE SUSZONE – KOMBU BIO 100 g (TOREBKA FOLIOWA) – PORTO MUINOS

    18,45 

    SKŁADNIKIekologiczne suszone algi morskie kombu (Laminaria ochroleuca) OPISAlgi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Algi kombu są stosowane do aromatyzowania wody, wykorzystywanej do przygotowania zup, bulionów, sosów, dań z ryżem, warzywami, rybami, mięsem czy dań z gulaszem. 1 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa…

  • KAPUSTA KISZONA Z PRZYPRAWAMI BIO 850 g – DARY NATURY

    15,05 

    SKŁADNIKI kapusta* 95 %, marchew*, sól kamienna, kminek*, jałowiec*, pieprz czarny*, ziele angielskie*, liść laurowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 65 kJ / 16 kcal Tłuszcz: 0,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 3,4 g w tym cukry: 1,8 g Białko: 1,1g Sól: 1,5 g ZALECANE WARUNKI…

  • ALGI NORI PRAŻONE DO SUSHI 15 g – PORTO MUINOS

    18,05 

    SKŁADNIK prażone algi morskie Porphyra yezoensis. OPIS Opakowanie zawiera 6 płatów alg nori. Algi uprawiane są na Wybrzeżu Północno-Zachodnim (Korea Południowa). 3 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik. Zalecane spożycie: nie więcej niż 1 płat na dzień. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1219 kJ/292 kcal Tłuszcz: 1,9…

  • POMIDORY PELATI BIO 2,5 kg – HORECA (ALCE NERO)

    41,86 

    SKŁADNIKIobrane pomidory*, sok pomidorowy*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 88 kJ/21 kcal Tłuszcz – 0,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g Węglowodany – 2,9 g w tym cukry – 2,7 g Białko – 1,1 g Sól – 0,04 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA…

  • PRZECIER Z OGÓRKÓW KISZONYCH BIO 280 g – DARY NATURY

    9,88 

    SKŁADNIKIprzetarte ogórki kiszone* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPrzetarte ogórki kiszone to idealny dodatek do zupy ogórkowej. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 49 kJ/12 kcal Tłuszcz: 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 1,9 g w tym cukry: 0 g Białko: 1,0 g Sól: 1,8 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym…

  • ŻEŃ-SZEŃ KORZEŃ BIO 20 g – DARY NATURY

    33,17 

    SKŁADNIKIkorzeń żeń-szenia właściwego* (Panax ginseng) 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISNazwa Panax pochodzi z greki i oznacza „wszystko leczący” – co najlepiej oddaje cechy i właściwości tej rośliny. Inne używane nazwy to: „wszechlek”, „boskie ziele”, „cud świata”, „korzeń życia”, „sól ziemi”, „eliksir życia”. Dawniej w Chinach był on dostępny tylko dla cesarza i jego świty….

  • OGRÓD WARZYWNY BIO 230 g – DARY NATURY

    20,75 

    SKŁADNIKImarchew*, pasternak*, pietruszka korzeń*, kapusta*, por*, SELER*, cebula*, czosnek*, lubczyk*, pietruszka natka*, czosnek niedźwiedzi*, papryka* (w zmiennych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKompozycja ekologicznych warzyw to świetny dodatek i baza do zup/kremów, sosów, farszów, bigosu. Uniwersalna mieszanka dzięki starannie dobranym składnikom podkreśli smak i aromat przygotowywanych potraw. Polecane weganom i wegetarianom. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym…

  • WŁOSZCZYZNA (SUSZ WARZYWNY) BIO 190 g – DARY NATURY

    18,63 

    SKŁADNIKImarchew*, pietruszka korzeń*, por*, SELER korzeń*, cebula*, pasternak* (w zmiennych proporcjach). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMieszanka ekologicznych warzyw to świetna baza do różnego rodzaju zup/kremów, gulaszu oraz sosów. Dzięki starannie dobranym i odpowiednio przygotowanym składnikom, kompozycja podkreśli smak i aromat przygotowanych potraw. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu

  • CZARNY CZOSNEK BEZGLUTENOWY BIO (1 szt.) – PRZETWORY Z NATURY

    12,24 

    SKŁADNIKI czosnek* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Świeży, ekologiczny czosnek, przechowywany w kontrolowanej temperaturze i wilgotności przez około 30 dni, w kórym zachodzi reakcje brązowienia nieenzymatycznego – reakcje Maillarda.Do bezpośredniego spożycia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 796 kJ/188 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 31 g…

  • SZPARAGI BIAŁE W ZALEWIE BIO 280 g (170 g) (SŁOIK) – AARTS

    17,72 

    SKŁADNIKIszparagi* (zawiera SIARCZYNY), woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100gWartość energetyczna: 59 kJ /14 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 1,4 gw tym cukry: 1,0 gBiałko: 1,4 gSól: 0,3 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPo otwarciu przechowywać w lodówce (max. 7°C) i spożyć w ciągu kilku dni.

  • KAPUSTA CZERWONA Z JABŁKIEM BIO 340 g – BIO PLANET

    7,85 

    SKŁADNIKI kapusta czerwona* (59 %), woda, jabłko* (7,4 %), ocet winny*, cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISProdukt gotowy do spożycia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartosc energetyczna – 146 kJ /35 kcal Tłuszcz – 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g Weglowodany – 6,7 g w tym cukry…

  • OGÓRKI KISZONE BIO 820 g (460 g) – BIO PLANET

    14,27 

    SKŁADNIKI ogórki* (55 %), woda, sól, czosnek*, koper*, chrzan* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 36 kJ/9 kcal Tłuszcz: 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 1,8 g w tym cukry: 0,1 g Białko: 0,4 g Sól: 2 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i…

  • MARCHEWKA W ZALEWIE Z GROSZKIEM BIO 340 g (220 g) (SŁOIK) – BIO PLANET

    9,69 

    SKŁADNIKImarchew* 32 %, groszek* 32 %, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt sterylizowany. Produkt gotowy do spożycia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartosc energetyczna: 222 kJ / 50 kcal Tłuszcz: < 0, g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Weglowodany: 8,1 g w tym cukry: 2,9 g Błonnik: 3,7 g Białko: 2,3…

  • KUKURYDZA SŁODKA W ZALEWIE BIO 340 g (230 g) (SŁOIK) – BIO PLANET

    10,21 

    SKŁADNIKIkukurydza słodka*, woda, sól morska, konsentrat soku z cytryn* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt sterylizowany. Produkt gotowy do spożycia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartosc energetyczna: 382 kJ / 91 kcal Tłuszcz: 1,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Weglowodany: 15 g w tym cukry: 5,2 g Błonnik: 3,2 g Białko: 2,9 g Sól:…

  • KAPUSTA KISZONA BIO 680 g (410 g) – BIO PLANET

    10,07 

    SKŁADNIKI kapusta* (60 %), woda, sól, regulator kwasowości – kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt pasteryzowany WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 43 kJ / 10 kcal Tłuszcz: 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 2 g w tym cukry: 0,1 g Białko: 0,7 g Sól: 2,2 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA…

  • POMIDORY SUSZONE W OLEJU BIO 190 g (130 g) – LA BIO IDEA

    18,58 

    SKŁADNIKIsuszone pomidory* (63 %), olej słonecznikowy* (25 %), oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia* (6,3 %), kapary*, ocet winny*, sól, czosnek*, oregano*, pietruszka*, bazylia*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 896 kJ/215 kcal Tłuszcz: 13 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g Węglowodany: 17 g w tym cukry: 8 g Białko:…

  • BURACZKI TARTE BEZGLUTENOWE BIO 540 ml – KOWALEWSKI

    13,61 

    SKŁADNIKIBuraki ćwikłowe* (91 %), cukier trzcinowy* (5 %), ocet jabłkowy* (4 %), sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISBuraczki tarte powstały wyłącznie z ekologicznych surowców pochodzących z certyfikowanych upraw, w celu zachowania najwyższej jakości. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 249 kJ / 57 kcal Tłuszcz: <0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g Węglowodany:…

  • BURACZKI WIÓRKI BEZGLUTENOWE BIO 540 ml – KOWALEWSKI

    13,61 

    SKŁADNIKIburaczki ćwikłowe* (81 %), woda, cukier trzcinowy* (5 %), ocet jabłkowy* (4 %), sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISBuraczki wiórki powstały wyłącznie z ekologicznych surowców pochodzących z certyfikowanych upraw, w celu zachowania najwyższej jakości. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 228 kJ / 54 kcal Tłuszcz: <0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g Węglowodany:…

  • POMIDORY KROJONE BEZ SKÓRY BIO 400 g – LA BIO IDEA

    7,21 

    SKŁADNIKIpomidory* 64 %, sok pomidorowy* 36 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWarość energetyczna: 96 kJ/23 kcal Tłuszcz: 0,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 3,3 g w tym cukry: 2,3 g Białko: 1,0 g Sól: <0,1 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

  • PODGRZYBEK MARYNOWANY BIO 300 g – RUNOLAND

    19,68 

    SKŁADNIKI podgrzybki* (Xerocomus badius) 60 %, woda, ocet*, cukier trzcinowy*, cebula*, marchew*, przyprawy* (w tym GORCZYCA), sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚC ODZYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 199 kJ/47 kcal Tłuszcz – 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g Węglowodany – 9,3 g w tym cukry – 6,1 g Białko –…

  • ALGI MORSKIE SUSZONE – WAKAME BIO 25 g – PORTO MUINOS

    11,19 

    SKŁADNIKIalgi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISAlgi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Odwodnione i blanszowane mogą być stosowane jako baza do sałatek. Gotowane mogą stanowić dodatek do jajecznicy, krokietów, zup, gulaszu, ryżu, makaronu i hamburgerów. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli….

  • ALGI MORSKIE SUSZONE – KOMBU BIO 25 g – PORTO MUINOS

    11,19 

    SKŁADNIKIalgi morskie kombu* (Laminaria ochroleuca). (*certyfikowany składnikekologiczny) OPISSuszone w temperaturze poniżej 42°C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować przez 5 minut, gdy wywar nabierze aromatu, usunąć algi. Używać tylko do wywaru. Zaleca się używać 1 g alg kombu na 1 litr wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 745 kJ/179 kcalTłuszcz:…

  • MAŚLAKI MARYNOWANE BIO 300 g – RUNOLAND

    17,86 

    SKŁADNIKImaślaki* (Suillus luteus) (60 %), woda, ocet*, cukier*, cebula*, sól, marchew*, przyprawy* (w tym GORCZYCA), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczne maślaki marynowane. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartosc energetyczna: 164 kJ/39 kcal Tłuszcz: 0,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Weglowodany: 7,7 g w tym cukry: 5,1…

  • CZOSNEK NIEDŹWIEDZI KISZONY BIO 430 g – DARY NATURY

    15,05 

    SKŁADNIKICzosnek niedźwiedzi* (90 %), woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKiszony czosnek niedźwiedzi stanowi idealny dodatek do dań gorących czy kanapek. Świetnie zastąpi każdą surówkę, a jego wyrazisty smak oraz aromat zmieni zwykły posiłek w wykwintne danie. Produkt pasteryzowany WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 152 kJ/36 kcalTłuszcz – 0,6 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone…

  • POMIDORY PELATI BEZ SKÓRY BIO 400 g – ALCE NERO

    7,98 

    SKŁADNIKIobrane pomidory pelati*, sok pomidorowy*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczne pomidory pelati stanowią wyśmienitą przekąskę lub dodatek do sałatek, sosów i past pomidorowych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 88 kJ /21 kcalTłuszcz – 0,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 gWęglowodany – 2,9 gw tym cukry – 2,7 gBłonnik…

  • ĆWIKŁA Z CHRZANEM BIO 300 g – RUNOLAND

    7,80 

    SKŁADNIKIburak ćwikłowy* (83 %), chrzan* (15 %), ocet*, cukier trzcinowy*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 197 kJ/47 kcal Tłuszcz – 0,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g Węglowodany – 11 g w tym cukry – 6,3 g Białko – 2,2 g Sól – 0,9 g…

  • KAPUSTA KISZONA BIO 680 g (410 g) – RUNOLAND

    8,97 

    SKŁADNIKI kapusta* (60 %), woda, sól, regulator kwasowości: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 43 kJ/10 kcal Tłuszcz – 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g Węglowodany – 2,0 g w tym cukry – 0,1 g Białko – 0,7 g Sól – 2,2 g ZALECANE…

  • POMIDORY SUSZONE W OLIWIE BIO 330 g – ALCE NERO

    40,56 

    SKŁADNIKIsuszone pomidory* (48 %), olej słonecznikowy* (36 %), oliwa z oliwek extra virgin* (12 %), ocet jabłkowy*, sól, cukier trzcinowy*, czosnek*, oregano* (0,05 %), pieprz*, pietruszka* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczne suszone pomidory w oliwie. Stanowią wyśmienitą przekąskę lub dodatek do sałatek, sosów i past pomidorowych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100gWartość energetyczna – 966 kJ/230 kcalTłuszcz –…

  • ALGI MORSKIE SUSZONE – DULSE BIO 25 g – PORTO MUINOS

    14,39 

    SKŁADNIKIalgi morskie dulse* (Palmaria Palmata) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISSuszone w temperaturze poniżej 42°C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli. SPOSÓB PRZYGOTOWANIANamoczyć przez około 5 min. Po namoczeniu algi Dulse powiększą swoją objętość do 4 razy. Gotować według uznania ok. 15 minut. Można też przygotować w piekarniku lub na patelni. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100…

  • POMIDORY SUSZONE SOLONE BIO 150 g – BIO PLANET

    10,33 

    SKŁADNIKIekologiczne suszone pomidory (93 %), sól morska (7 %). OPISEkologiczne pomidory suszone doskonale sprawdzają się jako dodatek do zapiekanek warzywnych i zup. Polecamy również w postaci rozdrobnionej jako przyprawę np. do risotto. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1189 kJ / 282 kcalTłuszcz – 3,0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 gWęglowodany –…

  • KAPARY MARYNOWANE BIO 140 g (90 g) (SŁOIK) – BIO ORGANICA ITALIA

    11,24 

    SKŁADNIKIKapary*, woda, ocet winny*, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy (* certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Idealne jako dodatek do sałatek, pizzy, potraw z makaronu oraz dań mięsnych lub rybnych. Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartosc energetyczna: 97 kJ / 23 kcal Tłuszcz: 0,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Weglowodany: 1,4 g…

  • OGÓRKI KONSERWOWE KARTUSKIE BIO 670 g (360 g) – RUNOLAND

    12,75 

    SKŁADNIKI ogórki* (51 %), woda, ocet*, cebula*, cukier trzcinowy*, sól, papryka*, marchew*, chrzan*, koper*, czosnek*, przyprawy* (w tym GORCZYCA) (*certykowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczne ogórki konserwowe znakomicie nadają się jako dodatek do sałatek, kanapek, koreczków i zimnych przystawek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartosc energetyczna: 93 kJ/22 kcal Tłuszcz: 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe…

  • KAPUSTA KISZONA Z MARCHEWKĄ BIO 680 g (410 g) – RUNOLAND

    8,39 

    SKŁADNIKI kapusta* (53 %), woda, marchew* (7 %), sól, regulator kwasowości – kwas askorbiniowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISIdealny składnik bigosu, kapuśniaku, pierogów oraz surówek.Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartosc energetyczna: 46 kJ/11 kcal Tłuszcz: 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Weglowodany: 2,4 g w tym cukry: 0,2 g Białko: 0,7…

  • POMIDORY SUSZONE W OLEJU BIO 190 g (SŁOIK) – BIO ORGANICA ITALIA

    15,96 

    SKŁADNIKI pomidory suszone* (65,4 %), olej słonecznikowy* (26,7 %), oliwa z oliwek extra virgin*, ocet winny*, sól, czosnek*, natka pietruszki*, bazylia*, sok z cytryny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 890 kJ/213 kcal Tłuszcz: 14 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g Węglowodany: 14 g w tym…

  • KARCZOCHY GRILLOWANE Z OLIWĄ Z OLIWEK EXTRA VIRGIN BIO 190 g (SŁOIK) – BIO ORGANICA ITALIA

    17,40 

    SKŁADNIKI karczochy* (65,2 %), oliwa z oliwek extra virgin* (28 %), olej słonecznikowy*, sól, ocet winny*, czosnek*, natka pietruszki*, sok z cytryny*, bazylia*, papryka chili*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 515 kJ/123 kcal Tłuszcz: 10,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g Węglowodany: 1,1 g w…

  • POMIDORY PELATI BEZ SKÓRY BIO 400 g (240 g) – LA BIO IDEA

    7,98 

    SKŁADNIKIpomidory bez skórki* 64 %, sok pomidorowy* 36 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPomidory w sosie własnym, bez skóry, w całości. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 96 kJ / 23 kcal Tłuszcz: 0,5 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 gWęglowodany: 3,0 gw tym cukry: 3,0 g Białko: 1,2 gSól: < 0,1 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA…

  • POMIDORY SUSZONE SOLONE BIO 400 g – BIO PLANET

    23,55 

    SKŁADNIKIekologiczne suszone pomidory (93 %), sól morska (7 %). OPISEkologiczne pomidory suszone doskonale sprawdzają się jako dodatek do zapiekanek warzywnych i zup. Polecamy również w postaci rozdrobnionej jako przyprawę np. do risotto. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1189 kJ / 282 kcalTłuszcz – 3,0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 gWęglowodany –…

  • MUN (GRZYBY SUSZONE) BIO 50 g – BIO PLANET

    25,77 

    SKŁADNIKIekologiczne grzyby mun suszone 100 %. OPISEkologiczne grzyby mun zaliczane są do najstarszych grzybów spożywczych świata. W kuchni dalekiego Wschodu uznawane za podstawowy artykuł żywnościowy. Charakteryzują się delikatnym, szlachetnym smakiem. Idealne jako dodatek do zup, potraw duszonych, sosów. Dobrze komponują się z ostrymi przyprawami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGrzyby należy moczyć w gorącej wodzie ok. 20 min, a…