• SYROP DAKTYLOWY BIO 350 g – NATURAVENA

    14,48 

    SKŁADNIKI ekologiczne daktyle (100 %). OPIS Syrop z ekologicznych daktyli jest doskonały do słodzenia napojów oraz jako polewa do lodów, gofrów i naleśników. Nadaje wspaniały aromat wypiekom i deserom. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1318 kJ/310 kcal Tłuszcz 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g Węglowodany 77 g w tym cukry…

  • DAKTYLE SPROSZKOWANE BIO 200 g – HELPA

    21,98 

    SKŁADNIKIekologiczne daktyle sproszkowane 100 % OPISBio Daktyle sproszkowane to ekologiczne daktyle w formie wygodnego do użycia proszku w praktycznym opakowaniu ze struną. Co wyróżnia Bio Daktyle sproszkowane? – To naturalna alternatywa dla cukru – To nie tylko słodki dodatek do posiłków, ale również źródło błonnika pokarmowego i składników mineralnych. suszonych daktyl i nic więcej– Możesz…

  • ZAMIENNIK CUKRU PUDRU „HEY SWEETIE” BEZGLUTENOWY 250 g – CULTURED FOODS

    16,62 

    SKŁADNIKIsubstancje słodzące: erytrytol, glikozydy stewiolowe ze stewii, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, naturalny aromat. OPISHey Sweetie w pudrze to bezkaloryczny, 100 % naturalny substytut cukru pudru na bazie erytrytolu i glikozydów stewiolowych ze stewii. Hey Sweetie Puder posiada ten sam smak, teksturę i poziom słodkości co zwykły cukier puder, jednak ma zerową wartość energetyczną. Dzięki temu…

  • ZAMIENNIK CUKRU W GRANULKACH „HEY SWEETIE” BEZGLUTENOWY 400 g – CULTURED FOODS

    19,91 

    SKŁADNIKIsubstancje słodzące: erytrytol, glikozydy stewiolowe ze stewii, naturalny aromat. OPISHey Sweetie w granulkach to bezkaloryczny, 100 % naturalny substytut cukru na bazie erytrytolu i glikozydów stewiolowych ze stewii. Hey Sweetie posiada ten sam smak, teksturę i poziom słodkości co zwykły cukier, jednak ma zerową wartość energetyczną. Dzięki temu można cieszyć się swoimi ulubionymi słodzonymi napojami…

  • STEVIA (NA BAZIE ERYTRYTOLU I GLIKOZYDÓW STEWIOLOWYCH ZE STEWII) 500 g – NATURAVENA

    28,81 

    SKŁADNIKISubstancje słodzące: erytrytol 99,8 %, glikozydy stewiolowe ze stewii 0,2 %. OPISZawiera substancje słodzące. Nadmierne spożycie może mieć efekt przeczyszczający. Wartość odżywcza w 100 gWartość energetyczna 0 kJ/0 kcalTłuszcz 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 gWęglowodany 0 gw tym cukry 0 gw tym poliole 100 gBłonnik 0 gBiałko 0 gSól 0 g ZALECANE WARUNKI…

  • KSYLITOL 500 g – VINET (FINLANDIA)

    27,58 

    SKŁADNIKI100 % ksylitol. OPISKsylitol jest naturalnym zamiennikiem dla tradycyjnego białego cukru. Produkowany jest z drzewa brzozy, nazywany zastępczo cukrem z brzozy. Wygląda i smakuje jak tradycyjny cukier. Idealnie nadaje się do słodzenia kawy, herbaty, a także innych zimnych i gorących napojów czy shake’ów, można stosować do deserów, wypieków oraz gotowania.Charakteryzuje się wyjątkowymi właściwościami:– posiada ok….

  • KSYLITOL 250 g – VINET (FINLANDIA)

    14,85 

    SKŁADNIKI100 % ksylitol. OPISKsylitol jest naturalnym zamiennikiem dla tradycyjnego białego cukru. Produkowany jest z drzewa brzozy, nazywany zastępczo cukrem z brzozy. Wygląda i smakuje jak tradycyjny cukier. Idealnie nadaje się do słodzenia kawy, herbaty, a także innych zimnych i gorących napojów czy shake’ów, można stosować do deserów, wypieków oraz gotowania.Charakteryzuje się wyjątkowymi właściwościami:– posiada ok….

  • CUKIER KORZENNY BEZGLUTENOWY 32 g – CELIKO

    1,76 

    SKŁADNIKIcukier, przyprawa korzenna (cynamon, goździki, owoc kolendry, liść laurowy, imbir, ziele angielskie) – 15 %. OPISIdealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków, a także jako składnik deserów różnego typu. Przepis na ciasteczka korzenneSkładniki:– 100 g skrobi ziemniaczanej– 50 g mąki ryżowej– 50 g cukru– 2 żółtka– 40 g masła– 1 łyżeczka proszku do…

  • RÓŻDŻKI SMAKU TROPIKALNE (LIOFILIZOWANE OWOCE) BIO (9 x 2 g) 18 g – HELPA

    18,72 

    SKŁADNIKIróżdżka smaku ananas* 33,3 % (sproszkowany ananas liofilizowany* 100 %), różdżka smaku banan* 33,3 % (sproszkowany banan liofilizowany* 100 %), różdżka smaku mango* 33,3 % (sproszkowane mango liofilizowane* 100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISOdkryj Bio Tropikalne Różdżki Smaku – ekologiczne, owoce liofilizowane w postaci magicznego pyłu. Pakowane są w wygodne 2-gramowe saszetki – idealne “na…

  • SYROP KLONOWY A BEZGLUTENOWY BIO 330 g (250 ml) – BIO PLANET

    29,61 

    SKŁADNIKIekologiczny syrop klonowy 100 % WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml:Wartość energetyczna: 1527 kJ/365 kcalTłuszcz: 0,2 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 91 gw tym cukry: 79 gBiałko: 0 gSól: 0,04 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

  • SYROP Z AGAWY BEZGLUTENOWY BIO 350 g (250 ml) – BIO ZENTRALE

    21,34 

    SKŁADNIKIzagęszczony syrop z agawy* 100 %. (* certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 mlWartość energetyczna – 1321 kJ/311 kcalTłuszcz – <0,5 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 gWęglowodany – 75 gw tym cukry – 75 gBiałko – <0,5 gSól – 0,06 g UWAGANie pozostawiaj dziecka bez nadzoru z opakowaniem produktu. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać…

  • FRUKTOZA 250 g – NATURAVENA

    7,27 

    SKŁADNIKI Fruktoza 100 % OPIS Fruktoza to cukier prosty, który w naturze można znaleźć w owocach, sokach owocowych i miodzie. Jego potoczna nazwa to cukier owocowy. Fruktozę można używać do słodzenia, pieczenia i gotowania. INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU, SOJĘ ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i…

  • KSYLITOL 1 kg – NATURAVENA

    49,04 

    SKŁADNIKI substancja słodząca: ksylitol 100 %. OPIS„Słodzik stołowyProdukt otrzymywany z drzew liściastych. Występuje naturalnie w niektórych owocach i warzywach. Ksylitol jest zdecydowanie słodszy od tradycyjnego cukru białego, więc należy używać go w mniejszych ilościach. Wykazuje wszechstronność zastosowania kulinarnego. Polecany jest przede wszystkim do wypieków, deserów, naleśników oraz słodzenia napojów gorących i zimnych. Spożycie w nadmiernych…

  • KSYLITOL 250 g – NATURAVENA

    15,26 

    SKŁADNIKI substancja słodząca: ksylitol 100 %. OPIS„Słodzik stołowyProdukt otrzymywany z drzew liściastych. Występuje naturalnie w niektórych owocach i warzywach. Ksylitol jest zdecydowanie słodszy od tradycyjnego cukru białego, więc należy używać go w mniejszych ilościach. Wykazuje wszechstronność zastosowania kulinarnego. Polecany jest przede wszystkim do wypieków, deserów, naleśników oraz słodzenia napojów gorących i zimnych. Spożycie w nadmiernych…

  • KSYLITOL 500 g – NATURAVENA

    27,58 

    SKŁADNIKI ksylitol 100 % OPISKsylitol pozyskuje się z kory brzozy. Występuję naturalnie w niektórych owocach i warzywach. Wytwarzany jest, również w naszym organizmie w niewielkich ilościach, około 15 g na dobę. Ksylitol jest zdecydowanie słodszy od tradacyjnego cukru białego, więc należy używać go w mniejszych ilościach. Wykazuje wszechstronność zastosowania kulinarnego. Polecany jest przede wszystkim do…

  • ERYTRYTOL 1 kg – NATURAVENA

    47,52 

    SKŁADNIKI substancja słodząca: erytrytol 100 %. OPIS Idealny do słodzenia wypieków, deserów, potraw, ciepłych i zimnych napojów. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • SYROP DAKTYLOWY 345 g – NATURAVENA

    11,69 

    SKŁADNIKI daktyle (100 %). OPIS Syrop z daktyli jest znakomitym środkiem słodzącym. Doskonały jako polewa do lodów, gofrów i naleśników. Stosowany do wypieków, deserów oraz do słodzenia napojów (nadaje im wspaniały aromat). WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1230 kJ/290 kcal Tłuszcz 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g Węglowodany 69 g…

  • CUKIER TRZCINOWY DEMERARA BIO 500 g – NATURAVENA

    11,56 

    SKŁADNIKI ekologiczny cukier trzcinowy brązowy Demerara 100 %. OPIS Ekologiczny cukier trzcinowy, nierafinowany. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów. Dopuszczalne lekkie zbrylenia, dające się rozkruszyć po lekkim naciśnięciu. Wartość odżywcza w 100 gWartość energetyczna 1700 kJ/400 kcalTłuszcz 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 gWęglowodany 100 gw tym cukry 97 gBiałko 0 gSól…

  • CUKIER KOKOSOWY BIO 200 g – NATURAVENA

    11,77 

    SKŁADNIKI ekologiczny cukier kokosowy 100 % OPIS Ekologiczny cukier kokosowy, nierafinowany, uzyskiwany z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Pozbawiony aromatu kokosa, charakteryzuje się lekką nutą karmelu. Może być stosowany do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1591 kJ/380 kcal Tłuszcz 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g…

  • ERYTRYTOL 250 g – NATURAVENA

    13,48 

    SKŁADNIKI substancja słodząca: erytrytol 100 %. OPIS Idealny do słodzenia wypieków, deserów, potraw, ciepłych i zimnych napojów. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • STEVIA (NA BAZIE ERYTRYTOLU I GLIKOZYDÓW STEWIOLOWYCH ZE STEWII) 150 g – NATURAVENA

    11,41 

    Składniki: substancje słodzące: erytrytol 99,8 %, glikozydy stewiolowe ze stewii 0,2 %. OPIS Zawiera substancje słodzące. Nadmierne spożycie może mieć efekt przeczyszczający. Wartość odżywcza w 100 gWartość energetyczna 0 kJ/0 kcalTłuszcz 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 gWęglowodany 100 gw tym cukry 0 gw tym poliole 100 gBłonnik 0 gBiałko 0 gSól 0 g…

  • SYROP Z AGAWY CIEMNY BIO 245 g – NATURAVENA

    14,13 

    SKŁADNIKI ekologiczny syrop z agawy 100 % OPIS Polecany do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów, naleśników a także do słodzenia napojów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1299 kJ/306 kcal Tłuszcz 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g Węglowodany 76 g w tym cukry 73 gBłonnik 0,7 g Białko 0…

  • SYROP Z AGAWY JASNY BIO 245 g – NATURAVENA

    14,80 

    SKŁADNIKI ekologiczny syrop z agawy 100 % OPISSyrop z agawy jest doskonałym środkiem słodzącym. Charakteryzuje się dużą rozpuszczalnością.Polecany do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów i naleśników, a także do słodzenia napojów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1299 kJ/306 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany; 76…

  • CUKIER TRZCINOWY PANELA BIO 500 g – BIO PLANET

    12,91 

    SKŁADNIKIekologiczny cukier trzcinowy nierafinowany Panela 100 %. OPISProdukowany z zagęszczonego soku z trzciny cukrowej. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1634 kJ/390 kcalTłuszcz 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 gWęglowodany 97 gw tym cukry 96 gBłonnik 0 gBiałko 0 gSól 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w…

  • CUKIER TRZCINOWY PANELA BIO 1 kg – BIO PLANET

    23,14 

    SKŁADNIKIekologiczny cukier trzcinowy nierafinowany Panela 100 %. OPISProdukowany z zagęszczonego soku z trzciny cukrowej. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1634 kJ/390 kcalTłuszcz 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 gWęglowodany 97 gw tym cukry 96 gBłonnik 0 gBiałko 0 gSól 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w…

  • ERYTRYTOL PUDER BEZGLUTENOWY 350 g – SANTINI

    26,05 

    SKŁADNIKIerytrytol mielony (substancja słodząca) OPISErytrytol puder to zmielony oryginalny erytrytol pozyskiwany z bezglutenowych roślin zbożowych. Ma zerową wartość kaloryczną. Charakteryzuje się wysoką słodkością (60-80 %) sacharozy. Ma zerowy Indeks Glikemiczny oraz bardzo niski Indeks Insulinowy II= 2.Ze względu na poziom słodkości należy użyć nieco więcej erytrytolu niż zwykłego cukru.Wypróbuj erytrytol puder w zdrowych deserach, koktajlach…

  • CUKIER KOKOSOWY BIO 500 g – BIO PLANET

    21,94 

    SKŁADNIKIcukier kokosowy (palmowy)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny cukier kokosowy, nierafinowany, uzyskiwany z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Pozbawiony aromatu kokosa, charakteryzuje się lekką nutą karmelu. Może być stosowany do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1602 kJ / 377 kcalTłuszcz – 0,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone…

  • ERYTRYTOL FRANCUSKI BEZGLUTENOWY 500 g (TOREBKA) – SANTINI

    35,87 

    SKŁADNIKI100 % erytrytol (substancja słodząca) OPISErytrytol to naturalna substancja słodząca, stosowana jako alternatywa dla tradycyjnego cukru. Należy do alkoholi cukrowych – polioli. Erytrytol ma zerową wartość kaloryczną. Charakteryzyje się wysoką słodkością (60 – 80 % sacharozy). Erytrytol ma zerowy indeks glikemiczny oraz bardzo niski indeks insulinowy II = 2. Erytrytol wygląda i smakuje jak cukier,…

  • STEVIA PASTYLKI W DOZOWNIKU 18 g (300 szt) – BATOM

    17,36 

    SKŁADNIKI substancja wypełniajaca: erytrytol, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe (18 %), regulatory kwasowości: węglany sodu, kwas winowy; nośnik: L-leucyna OPIS Słodzik stołowy w tabletkach na bazie glikozydów stewiolowych z rośliny Stevia rebaudiana Bertoni. Odpowiedni do słodzenia kawy, herbaty, zimnych oraz gorących napojów. Moc słodzenia jednej tabletki (60 mg) odpowiada ok. 5 g cukru (1 łyżeczka cukru)….

  • ERYTRYTOL BIO 1 kg – BATOM

    49,35 

    SKŁADANIKI substancja słodząca: erytrytol* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISErytrol może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Redukując w ten sposób kaloryczność przygotowanych potraw. Erytrol jest mniej słodki niż tradycyjny cukier osiągając około 75 % jego słodyczy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 0 kJ / 0 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe…

  • CUKIER TRZCINOWY JASNY BIO 5 kg – HORECA (BIO PLANET)

    64,60 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy jasny* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczny cukier trzcinowy jasny charakteryzuje się wysoką rozpuszczalnością. Doskonały jako dodatek do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów. Dopuszczalne lekkie zbrylenia dające się rozkruszyć po lekkim naciśnięciu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gwartość energetyczna – 1700 kJ / 400 kcalTłuszcz – 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone –…

  • MELASA Z BURAKA CUKROWEGO DEMETER BIO 450 g – BAUCK HOF

    20,45 

    SKŁADNIKIburak cukrowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Idealna do smażenia i pieczenia oraz do naleśników i deserów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1304 kJ / 308 kcal Tłuszcz: 0,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g Węglowodany: 71 g w tym cukry: 66 g Błonnik: 4,5 g Białko: 2,8 g Sól: 0,05 g…

  • ERYTRYTOL 1 kg (TOREBKA PAPIEROWA) – PIĘĆ PRZEMIAN

    34,57 

    SKŁADNIKI Erytrytol (substancja słodząca) 100% OPIS Naturalna substancja słodząca składająca się z polioli, czyli alkoholi wielowodorotlenowych.Erytrytol ma zerowy indeks glikemiczny i nie zawiera kalorii. Można stosować go do słodzenia, gotowania i pieczenia. Jest trochę mniej słodki niż cukier. Jego słodkość w porównaniu do białego cukru to ok. 75 %. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość…

  • ERYTRYTOL 500 g (TOREBKA PAPIEROWA) – PIĘĆ PRZEMIAN

    19,70 

    SKŁADNIKI Erytrytol (substancja słodząca) 100 % OPIS Naturalna substancja słodząca. Można stosować go do słodzenia, gotowania i pieczenia. Jego słodkość w porównaniu do białego cukru to ok. 75%. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 0 kJ / 0 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 99,78 g w tym…

  • KSYLITOL 1 kg (TOREBKA PAPIEROWA) – PIĘĆ PRZEMIAN (FINLANDIA)

    49,50 

    SKŁADNIKI Ksylitol (substancja słodząca) 100 % WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 99,8 g w tym cukry: 0,2 g w tym alkohole wielowodorotlenowe: 98,5 g Białko: 0 g Sól: 0,01 g INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZECHY. UWAGA Nadmierne spożycie może…

  • KSYLITOL 500 g (PUDEŁKO PAPIEROWE) – PIĘĆ PRZEMIAN (FINLANDIA)

    28,28 

    SKŁADNIKI Ksylitol (substancja słodząca) 100 % OPIS Naturalny produkt pozyskiwany z drewna brzozy. Zamiennik cukru. Znajduje szerokie zastosowanie w kuchni. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1000 kJ/240 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 100 g w tym cukry: 0,2 g w tym alkohole wielowodorotlenowe: 99 g Białko:…

  • KSYLITOL 500 g (TOREBKA) – SANTINI (FINLANDIA)

    32,26 

    SKŁADNIKI100 % ksylitol (substancja słodząca) OPISKsylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100…

  • CUKIER TRZCINOWY DEMERARA BIO 5 kg – HORECA (BIO PLANET)

    69,97 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy brązowy Demerara* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny cukier trzcinowy, nierafinowany. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1700 kJ / 400 kcalTłuszcz – 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 gWęglowodany – 100 gw tym cukry – 97 gBiałko – 0 gSól – 0…

  • RÓŻDŻKI SMAKU WARZYWNE (LIOFILIZOWANE WARZYWA) BIO (9 x 2 g) 18 g – HELPA

    16,87 

    SKŁADNIKIBIO Różdżka Smaku Burak (sproszkowany burak liofilizowany* 100 %) 33,3 %, BIO Różdżka Smaku Szpinak (sproszkowany szpinak liofilizowany* 100 %) 33,3 %, BIO Różdżka Smaku Dynia (sproszkowana dynia liofilizowana* 100 %) 33,3 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISOdkryj Bio Warzywne Różdżki Smaku – ekologiczne, warzywa liofilizowane w postaci magicznego pyłu. Pakowane są w wygodne 2-gramowe saszetki…

  • RÓŻDŻKI SMAKU OWOCOWE (LIOFILIZOWANE OWOCE) BIO (10 x 2 g) 20 g – HELPA

    18,72 

    SKŁADNIKIBIO Różdżka Smaku Truskawka (sproszkowana truskawka liofilizowana* 100% ) 20%, BIO Różdżka Smaku Malina (sproszkowana malina liofilizowana* 100%) 20%, BIO Różdżka Smaku Czarna Porzeczka (sproszkowana czarna porzeczka liofilizowana* 100%) 20%, BIO Różdżka Smaku Jagoda (sproszkowana jagoda liofilizowana* 100%) 20%, BIO Różdżka Smaku Śliwka (sproszkowana śliwka liofilizowana* 100%) 20% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISOdkryj Bio Owocowe Różdżki…

  • CUKIER RÓŻANY BIO 150 g – DARY NATURY

    17,50 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy* 85%, płatki róży* 15% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISCukier różany jest przysmakiem sezonowym, który warto mieć w domu. Świetnie nadaje się do deserów i wypieków. Ma też wspaniały zapach. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1615 kJ / 280 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 95 g w…

  • SYROP Z AGAWY Z CHLOROFILEM BEZGLUTENOWY BIO 350 g (250 ml) – BIO PLANET

    14,00 

    SKŁADNIKIsyrop z agawy* 100 % (zawiera chlorofil 1% z liści agawy) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczny syrop z agawy z chlorofilem jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych substancji słodzących. Charakteryzuje się delikatnie miętowym posmakiem i dużą rozpuszczalnością. Polecamy do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów czy naleśników. Doskonale nadaje się również do słodzenia napojów. WARTOŚĆ…

  • SYROP DAKTYLOWY BEZGLUTENOWY BIO 340 g – BIO PLANET

    19,50 

    SKŁADNIKIekologiczne daktyle 100 % OPISEkologiczny syrop z daktyli polecamy do słodzenia napojów oraz jako polewa do lodów, gofrów i naleśników. Nadaje wspaniały aromat wypiekom i deserom. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 mlWartość energetyczna – 1318 kJ / 310 kcal Tłuszcz – 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g, Węglowodany – 77 g, w…

  • ERYTRYTOL 1 kg – BATOM

    37,63 

    SKŁADANIKIsubstancja słodząca: erytrytol. OPISErytrol może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Redukując w ten sposób kaloryczność przygotowanych potraw. Erytrol jest mniej słodki niż tradycyjny cukier osiągając około 75 % jego słodyczy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 0 kJ/0 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 99,5 gw tym cukry: 0 galkohole…

  • ERYTRYTOL 500 g – BATOM

    22,68 

    SKŁADANIKIsubstancja słodząca: erytrytol. OPISErytrol może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Redukując w ten sposób kaloryczność przygotowanych potraw. Erytrol jest mniej słodki niż tradycyjny cukier osiągając około 75 % jego słodyczy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 0 kJ/0 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 99,5 gw tym cukry: 0 galkohole…

  • KSYLITOL 1 kg (TOREBKA) – SANTINI (FINLANDIA)

    56,17 

    SKŁADNIKI100 % ksylitol (substancja słodząca) OPISKsylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100…

  • KSYLITOL W SASZETKACH (40 x 5 g) 200 g – SANTINI (FINLANDIA)

    20,76 

    SKŁADNIKI100 % ksylitol (substancja słodząca) OPISKsylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100…

  • KSYLITOL PUDER 350 g – SANTINI (FINLANDIA)

    27,20 

    SKŁADNIKI100 % ksylitol (substancja słodząca) OPISKsylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100…

  • SYROP KLONOWY C BIO 500 ml – HORIZON

    69,97 

    SKŁADNIKI ekologiczny zagęszczony sok z klonu 100 %, klasa C OPIS W zależności od temperatury odparowania uzyskuje się różne rodzaje syropu. Różnią się kolorem i smakiem, jakość pozostaje bez zmian. Typ A – delikatny klonowy smak (złoto bursztynowy kolor) Typ B – wyraźny klonowy smak (bursztynowy kolor) Typ C – intensywny klonowy smak (ciemno bursztynowy…

  • MELASA Z TRZCINY CUKROWEJ BIO 450 g – HORIZON

    15,61 

    SKŁADNIKI trzcina cukrowa*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1819 kJ/ 428 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 106 g; w tym cukry: 79 g Białko: 1,0 g Sól: 0,35 g INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE i SEZAM ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po…

  • CUKIER CYNAMONOWY BIO 20 g – AMYLON

    1,68 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy*, cynamon mielony* (min.14 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISDoskonale nadaje się do wypieków z owocami oraz jako dodatek do słodkich dań. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1464 kJ / 344 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 86 gw tym cukry: 86 gBiałko: 0 gSól: 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać…

  • CUKIER TRZCINOWY MASCOBADO FILIPINY FAIR TRADE BIO 1 kg – OXFAM

    55,03 

    SKŁADNIKI nierafinowany cukier trzcinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1758 kJ / 414 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy nasycone: 0 gWęglowodany: 99 gw tym cukry: 99 gBiałko: 0,4 gSól: 0,015 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • KSYLITOL 250 g – SANTINI (FINLANDIA)

    18,02 

    SKŁADNIKI100 % ksylitol (substancja słodząca) OPISKsylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100…

  • KSYLITOL 500 g – SANTINI (FINLANDIA)

    32,96 

    SKŁADNIKI100 % ksylitol (substancja słodząca) OPISKsylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100…

  • KSYLITOL 1 kg – SANTINI (FINLANDIA)

    62,06 

    SKŁADNIKI100 % ksylitol (substancja słodząca) OPISKsylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100…

  • SYROP Z AGAWY BEZGLUTENOWY BIO 330 g (239 ml) – BIO PLANET

    15,88 

    SKŁADNIKIekologiczny syrop z agawy 100 % OPISEkologiczny syrop z agawy powstaje z zagęszczonego soku z agawy. Polecamy do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów, naleśników, a także do słodzenia napojów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1253 kJ / 296 kcalTłuszcz – 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 gWęglowodany – 71…

  • SYROP KLONOWY C BIO 330 g (250 ml) – TERRASANA

    36,40 

    SKŁADNIK100 % syrop klonowy* klasa C (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISW zależności od temperatury odparowania uzyskuje się różne rodzaje syropu.Różnią się kolorem i smakiem, jakość pozostaje bez zmian. Typ A – delikatny klonowy smak (złoto bursztynowy kolor) Typ B – wyraźny klonowy smak (bursztynowy kolor) Typ C – intensywny klonowy smak (ciemno bursztynowy kolor) WARTOŚĆ ODŻYWCZA…

  • SYROP KLONOWY A BIO 330 g (250 ml) – TERRASANA

    30,67 

    SKŁADNIKI100 % syrop klonowy* klasa A (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISW zależności od temperatury odparowania uzyskuje się różne rodzaje syropu.Różnią się kolorem i smakiem, jakość pozostaje bez zmian. Typ A – delikatny klonowy smak (złoto bursztynowy kolor) Typ B – wyraźny klonowy smak (bursztynowy kolor) Typ C – intensywny klonowy smak (ciemno bursztynowy kolor) WARTOŚĆ ODŻYWCZA…

  • INULINA BIO 250 g – BIO PLANET

    22,25 

    SKŁADNIKIinulina* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISInulina pozyskana jest wyłącznie z ekologicznej agawy (Blue Agave Tequilana Webber). Jest naturalnym węglowodanem, posiada właściwości prebiotyczne. Inulinę proponujemy jako dodatek do fermentowanych produktów MLECZNYCH, wypieków (poprawia strukturę ciast) oraz zagęszczania (zamiast mąki). Można ją również spożywać po uprzednim rozpuszczeniu w ciepłej wodzie. Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt…

  • SYROP Z AGAWY BEZGLUTENOWY BIO 660 g (478 ml) – BIO PLANET

    29,61 

    SKŁADNIKIekologiczny syrop z agawy 100 % OPISEkologiczny syrop z agawy powstaje z zagęszczonego soku z agawy. Polecamy do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów, naleśników, a także do słodzenia napojów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1253 kJ / 296 kcalTłuszcz – 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 gWęglowodany – 71…

  • CUKIER TRZCINOWY DEMERARA BIO 1 kg – BIO PLANET

    18,84 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy brązowy Demerara* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny cukier trzcinowy, nierafinowany. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1700 kJ / 400 kcalTłuszcz – 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 gWęglowodany – 100 gw tym cukry – 97 gBiałko – 0 gSól – 0…

  • SYROP Z AGAWY BIO 690 g (500 ml) – ALLOS

    36,33 

    SKŁADNIKI100 % syrop z agawy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny syrop z agawy jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych substancji słodzących. Polecamy do wypieków, deserów lub jako polewę do naleśników. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna – 1311 kJ / 308 kcal Tłuszcz – <0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – <0,1 g Węglowodany –…

  • CUKIER TRZCINOWY DEMERARA BIO 500 g – BIO PLANET

    11,03 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy brązowy Demerara* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny cukier trzcinowy, nierafinowany. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1700 kJ / 400 kcalTłuszcz – 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 gWęglowodany – 100 gw tym cukry – 97 gBiałko – 0 gSól – 0…

  • DAKTYLE SPROSZKOWANE BIO 800 g – BIO PLANET

    40,56 

    SKŁADNIKIekologiczne daktyle sproszkowane 100 %. OPISEkologiczne daktyle w formie sproszkowanej charakteryzują się lekko słodkim smakiem z nutką toffi. Stanowią idealny dodatek do wypieków, deserów, jogurtów, musli, a także dań orientalnych. Nie rozpuszczają się w zimnych i ciepłych napojach. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1512 kJ/357 kcalTłuszcz 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 gWęglowodany…

  • CUKIER TRZCINOWY JASNY BIO 500 g – BIO PLANET

    9,14 

    SKŁADNIKIekologiczny cukier trzcinowy jasny 100 %. OPISEkologiczny cukier trzcinowy jasny charakteryzuje się wysoką rozpuszczalnością. Doskonały jako dodatek do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gwartość energetyczna – 1700 kJ / 400 kcalTłuszcz – 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 gWęglowodany – 100 gw tym cukry – 100 gBiałko –…

  • DAKTYLE SPROSZKOWANE BIO 300 g – BIO PLANET

    17,92 

    SKŁADNIKIekologiczne daktyle sproszkowane 100 %. OPISEkologiczne daktyle w formie sproszkowanej charakteryzują się lekko słodkim smakiem z nutką toffi. Stanowią idealny dodatek do wypieków, deserów, jogurtów, musli, a także dań orientalnych. Nie rozpuszczają się w zimnych i ciepłych napojach. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1512 kJ/357 kcalTłuszcz 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 gWęglowodany…