ANYŻ BIO 30 g – DARY NATURY
6,79 złSKŁADNIKIanyż* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISAnyż doskonale nadaje się do ciast, kompotów, mięs oraz jako zaprawka do alkoholu. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
Wyświetlanie 1–80 z 131 wyników
SKŁADNIKIanyż* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISAnyż doskonale nadaje się do ciast, kompotów, mięs oraz jako zaprawka do alkoholu. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIAnyż gwiazdki* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI bazylia* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Bazylią przyprawia się sosy do spaghetti, ryby, potrawy duszone, potrawy z grzybów, zupy, sałatki, kurczaki, potrawy z jaj i ryżu. Można ją łączyć z innymi ziołami. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIbazylia* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISBazylią przyprawia się sosy do spaghetti, ryby, potrawy duszone, potrawy z grzybów, zupy, sałatki, kurczaki, potrawy z jaj i ryżu. Można ją łączyć z innymi ziołami. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI cebula* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISCebula suszona ma aromatyczny zapach. Dodaje się ją do gulaszu, sznycli, pieczeni. Przyprawiamy nią zupy jarzynowe, drób, ryby, dziczyznę, sosy i potrawy z jaj. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI85 % cebula* , olej słonecznikowy*. (*certyfikowane składniki ekologiczne) OPISProdukt bezglutenowy. Bez dodatku soli. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1669 kJ / 399 kcalTłuszcz – 15 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,0 gWęglowodany – 45 gw tym cukry – 34 gBłonnik – 17 gBiałko – 12 gSól – 0,2 g ZALECANE WARUNKI…
SKŁADNIKIpapryka chili* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPrzyprawa idealnie nadaje przyprawiania mięsa, drobiu oraz przetworów INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać GORCZYCĘ i SELER ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIchili mielone* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIekologiczne chili mielone 100% INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać SELER i GORCZYCĘ. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIekologiczne chili w płatkach. OPISChili nadaje przyprawom pikantny smak. Dodaje się go w niewielkiej ilości, według indywidualnych upodobań do gulaszu, mięsa, RYB, potraw jarzynowych i sosów. INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać orzechy. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
SKŁADNIKIchilli* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISChili nadaje przyprawom pikantny smak. Dodaje się go w niewielkiej ilości, według indywidualnych upodobań do gulaszu, mięsa, RYB, potraw jarzynowych i sosów. Chili ma również doskonały wpływ na trawienie. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIekologiczne płatki chili 100 %. INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać GORCZYCĘ oraz SELER. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKIpieprz czarny*, chili*, kolendra*, kumin*, cynamon*, goździki*, kardamon*, nasiona kopru włoskiego*, imbir*, gałka muszkatołowa*, kurkuma*, GORCZYCA*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISCurry z Madrasu w kuchnido orientalnych przysmakówdo dań z drobiem, rybamido specjałów kuchni indyjskiej i tajskiejdo zup, sosów i warzyw INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać orzechy. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte
SKŁADNIKIcynamon cejloński laska* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISJedno opakowanie zawiera 6 sztuk produktu. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI cynamon ceyloński mielony 100 %. OPIS Cynamonem można przyprawiać wszystkie potrawy słodzone, np. budynie, napoje mleczne, ciastka, czekoladę. Niewielką ilość cynamonu dodaje się do gulaszu, baraniny, wołowiny, gotowanej ryby, szynki. Przyprawiamy nim także poncze i różne napoje. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIcynamon cejloński mielony* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISCynamonem można przyprawiać wszystkie potrawy słodzone, np. budynie, napoje mleczne, ciastka, czekoladę. Niewielką ilość cynamonu dodaje się do gulaszu, baraniny, wołowiny, gotowanej ryby, szynki. INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać orzechy. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
SKŁADNIKIcynamon cejloński* mielony 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISCynamon cejloński (Cinnamomum zeylanicum) jest wysoko cenioną przyprawą o korzennym, słodkim, łagodnym smaku. Znakomity do słodkich dań z ryżu, pieczonych jabłek, ciast. INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, nasiona sezamu. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI cynamon cejloński mielony* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Cynamon doskonale komponuje się z wieloma daniami. Idealnie pasuje do deserów, wypieków oraz tradycyjnych pierników. Przyprawa nadaje się także do podkreślenia smaku i aromatu różnych napojów, herbat, kaw, gorących czekolad oraz nalewek. Niewielką ilość stosuje się również podczas przyrządzania mięs oraz niektórych dań egzotycznych. ZALECANE…
SKŁADNIKIcynamon cejloński mielony* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISCynamonem można przyprawiać wszystkie potrawy słodzone, np. budynie, napoje mleczne, ciastka, czekoladę. Niewielką ilość cynamonu dodaje się do gulaszu, baraniny, wołowiny, gotowanej ryby, szynki. Przyprawiamy nim także poncze i różne napoje np. colę. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIekologiczny cynamon cejloński mielony 100 %. OPIS Cynamon cejloński ma wyjątkowo delikatny, aromatycznie słodki smak. Wybierz tę przyprawę, jeśli chcesz cieszyć się subtelną nutą cynamonu, który łączy się harmonijnie z innymi aromatami. INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać GORCZYCĘ i SELER ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI Cynamon cejloński mielony* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Cynamonem można przyprawiać wszystkie potrawy słodzone, np. budynie, napoje mleczne, ciastka, czekoladę. Niewielką ilość cynamonu dodaje się do gulaszu, baraniny, wołowiny, gotowanej ryby, szynki. Przyprawiamy nim także poncze i różne napoje np. colę. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI cynamon laska 100% OPIS Cynamonem można przyprawiać wszystkie potrawy słodzone, np. budynie, napoje mleczne, ciastka, czekoladę. Niewielką ilość cynamonu dodaje się do gulaszu, baraniny, wołowiny, gotowanej ryby, szynki. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI cynamon mielony 100 %. OPIS Cynamonem można przyprawiać wszystkie potrawy słodzone, np. budynie, napoje mleczne, ciastka, czekoladę. Niewielką ilość cynamonu dodaje się do gulaszu, baraniny, wołowiny, gotowanej ryby, szynki. Przyprawiamy nim także poncze i różne napoje. Idealny do grzanego piwa, wina i nalewek alkoholowych. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI cząber* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Cząber poleca się głównie do potraw z fasoli strączkowych. Przyprawia się nim też zupy jarzynowe, kiełbasy, wieprzowinę, baraninę. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI czarnuszka 100 %. OPIS Czarnuszka nazywana czarnym kminkiem to doskonałe urozmaicenie każdej potrawy. Polecamy jako dodatek do sałatek pieczywa i innych wypieków. Wartość odżywcza w 100 gWartość energetyczna 2484 kJ/599 kcalTłuszcz 37 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 gWęglowodany 31 gw tym cukry 0 gBłonnik 31 gBiałko 20 gSól 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA…
SKŁADNIKIczarnuszka 100 % OPISAromatyczna przyprawa do pieczywa. Dodawana jest do konserwowania ogórków w celu zachowania ich jędrności. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKI czarnuszka* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Aromatyczna przyprawa do pieczywa. Dodawana jest do konserwowania ogórków w celu zachowania ich jędrności. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIczarnuszka* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISAromatyczna przyprawa do pieczywa. Dodawana jest do konserwowania ogórków w celu zachowania ich jędrności. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKICzarnuszka* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Aromatyczna przyprawa do pieczywa. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI 100% czosnek* mielony, suszony. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Czarny czosnek powstaje ze świeżego czosnku na skutek fermentacji. Długotrwały proces zachodzi głównie dzięki reakcjom nieenzymatycznym – reakcjom Maillarda. Do marynowania mięsa, sosów, zup oraz dań wegetariańskich. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1405 kJ/332 kcal Tłuszcz: 0,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0…
SKŁADNIKIekologiczny czosnek granulowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1520 kJ / 363 kcalTłuszcz: 0,3 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 gWęglowodany: 70 gw tym cukry: 21 gBiałko: 16 gSól: 0,10 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać orzechy. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
SKŁADNIKI czosnek mielony 100 %. OPIS Popularna i znana przyprawa do wszelkich potraw smacznej, domowej kuchni. Czosnkiem przyprawia się sery, sałatę, potrawy z grzybów, mięso, dziczyznę, ryby i sosy. Poprawia on smak białego sera, jogurtów oraz pieczywa. INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać gluten. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIczosnek mielony* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISDoskonale nadaje się jako dodatek serów, sałatek, potraw z grzybów, mięsa, dziczyzny, ryby i sosów. Poprawia on smak białego sera, jogurtów oraz pieczywa ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIczosnek niedźwiedzi* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISCzosnek niedźwiedzi nadaje się doskonale do zup, sosów, sałatek, jako posypka do kanapek, zapiekanek. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIczosnek niedźwiedzi* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISDoskonale nadaje się jako dodatek do zup, sosów, past, twarogów, sałatek czy potraw mięsnych. Dla uzyskania lepszych walorów smakowych zalecamy dodawać pod koniec gotowania. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIczosnek suszony* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPopularna i znana przyprawa do wszelkich potraw, smacznej domowej kuchni. Czosnkiem przyprawia się sery, sałatę, potrawy z grzybów, mięso, dziczyznę, ryby i sosy. Poprawia on smak białego sera, jogurtów oraz pieczywa. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIgałka muszkatołowa* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISJako przyprawy używamy w niewielkiej ilości, świeżo startą gałkę dodaje się do kapusty, szparagów, szpinaku, marchwi, pora, zupy ziemniaczanej i jarzynowej. Gałką możemy przyprawić drób, jagnięcinę i kiełbasę. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIekologiczna gałka muszkatołowa mielona 100 %. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1054 kJ / 525 kcalTłuszcz: 36 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 25 gWęglowodany: 49 gw tym cukry: 3,0 gBłonnik: 21 gBiałko: 4,8 gSól: 0,1 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać orzechy. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
SKŁADNIKIgałka muszkatołowa* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISGałkę dodaje się do kapusty, szparagów, szpinaku, marchwi, pora, zupy ziemniaczanej i jarzynowej. Gałką możemy przyprawić drób, mięso, jagnięcinę i kiełbasę. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIGORCZYCA biała* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Mieloną GORCZYCĘ przyprawia się MASŁA ziołowe, majonezy, surówki i kalafior, wzbogaca smak mięsa wołowego, wieprzowego, drobiu oraz sosów. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIGORCZYCA czarna 100 %. OPISCeniona jest ze względu na charakterystyczny smak jaki nadaje potrawom. Mieloną gorczycą przyprawia się MASŁA ziołowe, majonezy, surówki i kalafior, wzbogaca smak mięsa wołowego, wieprzowego, drobiu oraz sosów. Nasiona dodaje się do kwaszonych i konserwowych ogórków i innych warzyw. Zastosowanie do zup, duszonych mięs. INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać gluten ZALECANE WARUNKI…
SKŁADNIKI goździki 100 %. OPIS Goździki to aromatyczna przyprawa używana do przyprawiania mięs, dziczyzny, RYB i marynat. Stosowane są też do wyrobów cukierniczych, dżemów, konfitur a także grzanego wina. INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać gluten. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKI ekologiczne goździki całe. OPISGoździki całe to doskonale wyselekcjonowane i wysuszone pąki kwiatowe drzewa goździkowego. Goździki w naszej kuchni dają wiele możliwości kreowania wyjątkowego smaku zarówno słodkich, jak i pikantnych potraw. Polecamy je do pieczeni, ciast lub czerwonej kapusty, gdyż nadadzą tym potrawom korzenny smak i zniewalający aromat. Doskonale sprawdzą się jako dodatek do kompotów,…
SKŁADNIKIgoździki* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISGoździki to aromatyczna przyprawa używana do przyprawiania mięs, dziczyzny, RYB i marynat. Stosowane też są do wyrobów cukierniczych, dżemów, konfitur, a także grzanego wina. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIgoździki* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISGoździki to aromatyczna przyprawa używana do mięs, dziczyzny, RYB i marynat. Stosowane też są do wyrobów cukierniczych, dżemów, konfitur, a także grzanego wina. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI goździki mielone 100 %. OPIS Goździki to aromatyczna przyprawa używana do przyprawiania mięs, dziczyzny, RYB i marynat. Stosowane są też do wyrobów cukierniczych, dżemów, konfitur a także grzanego wina. INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać gluten. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIekologiczne goździki mielone. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1809 kJ / 432 kcalTłuszcz: 20 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,1 gWęglowodany: 52 gw tym cukry: 51 gBiałko: 6,0 gSól: 0,6 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać orzechy. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
SKŁADNIKIgoździki mielone* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISGoździki to aromatyczna przyprawa używana do przyprawiania mięs, dziczyzny, RYB i marynat. Stosowane też do wyrobó cukierniczych, dżemów, konfitur, a także grzanego wina. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI imbir 100 %. OPIS Imbir stosuje się jako przyprawę do zup, pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny i baraniny. Dodaje delikatnego smaku potrawom z ryżu, JAJEK, słodkim deserom, kompotom, różnym słodyczom. Imbir dodaje się do ogórków marynowanych i dyni marynowanej. INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać gluten. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKI ekologiczny imbir mielony. OPISImbir mielony jest przyprawą wyjątkową ze względu na palący smak z cytrynowo-słodkawą nutą oraz przyjemny, korzenny aromat. Stanowi wyśmienity dodatek do potraw na słodko oraz grzańca. Oprócz tego doskonale sprawdza się jako przyprawa do sosów ziołowych, zup i mięs. Jego intrygujące właściwości zachwycą każdego miłośnika egzotycznych przypraw. INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać orzechy….
SKŁADNIKI imbir* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Imbir stosuje się jako przyprawę do zup, pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny i baraniny. Dodaje delikatnego smaku potrawom z ryżu, JAJEK, słodkim deserom, kompotom, różnym słodyczom. Imbir dodaje się do ogórków marynowanych i dyni marynowanej. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIImbir mielony* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać GORCZYCĘ i SELER ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKIimbir mielony* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISImbir stosuje się jako przyprawę do zup, pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny i baraniny. Dodaje delikatnego smaku potrawom z ryżu, JAJEK, słodkim deserom, kompotom, różnym słodyczom.Imbir można stosować także do ogórków marynowanych czy dyni marynowanej. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIimbir mielony* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISImbir stosuje się jako przyprawę do zup, pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny i baraniny. Dodaje delikatnego smaku potrawom z ryżu, JAJEK, słodkim deserom, kompotom, różnym słodyczom. Imbir dodaje się do ogórków marynowanych i dyni marynowanej. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI Jałowiec* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Suszony owoc jałowca stosowany jest do mięs i drobiu: do dziczyzny, baraniny oraz potraw z fasoli. Dodaje się go do mieszanek peklujących, marynat, kiszonych ogórków i kapusty. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI Karmadon czarny 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Czarny kardamon charakteryzuje się kamforowym, lekko żywicznym i korzennym aromatem. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do gulaszów, ryżu, zup z soczewicą oraz wytrawnych przetworów. Nadaje się także do doprawiania słodkich sosów. Można używać w całości, lekko rozgniatając ciemną otoczkę. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI ekologiczny kardamon mielony. OPISKardamon mielony należy do grupy przypraw korzennych o egzotycznym pochodzeniu. Odznacza się przyjemnym cytrynowo-imbirowym aromatem oraz nutą korzennego, lekko gorzkawego smaku. Kardamon mielony doskonale łączy się z innymi przyprawami i uzupełnia gamę egzotycznych, głębokich smaków i aromatów takich jak: cynamon, goździki i wanilia. Doskonały do potraw słodkich, deserów, owoców, jak i…
SKŁADNIKIkardamon mielony*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISIdealny do przyprawiania ryżu, wypieków, dań orientalnych i innych dań. INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać GORCZYCĘ i SELER. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKIekologiczny kardamon mielony 100 %. OPISKardamon to aromatyczna przyprawa o cierpkim smaku. Jest nieodłącznym składnikiem azjatyckich potraw. INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, NASIONA SEZAMU ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu
SKŁADNIKIkardamon mielony* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKardamon dodajemy do ciast, kawy, marynat, słodkich deserów oraz likierów i win. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIekologiczny kardamon. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 1302 kJ / 311 kcalTłuszcz: 6,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 gWęglowodany: 69 gw tym cukry: 41 gBłonnik: 28 gBiałko: 11 gSól: 0,1 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać orzechy. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
SKŁADNIKIkardamon owoce* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISJest to jedna z najcenniejszych i najdroższych przypraw. Kardamon dodajemy do ciast, kawy, marynat, słodkich deserów oraz likierów i win. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIkardamon owoce* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPrzyprawą są zamknięte w małych torebkach nasiona kardamonu. Kardamon ma intensywny, korzenny smak z wyraźną cytrusową nutą.Stosuje się go zarówno do potraw słodkich, jak i pikantnych. Doskonały do herbaty, kawy, ciast, sałatek owocowych, ale także do potraw z mięsa, RYB i drobiu. Można go stosować w całości, rozdrobniony…
SKŁADNIKI kardamon 100 %. OPIS Jest to jedna z najcenniejszych i najdroższych przypraw. Kardamon dodajemy do ciast, kawy, marynat, słodkich deserów oraz likierów i win. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI kardamon ziarno* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Idealny do przyprawiania ryżu, wypieków, dań orientalnych i innych dań. INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać GORCZYCĘ i SELER ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
SKŁADNIKI kmin rzymski 100%* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Kmin rzymski ma charakterystyczny ciepły aromat. Doskonale pasuje do pikantnych potraw, do dań kuchni indyjskiej, duszonego mięsa, sosów, serów oraz wędlin. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIKmin rzymski* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKmin rzymski ma charakterystyczny ciepły aromat. Doskonale pasuje do pikantnych potraw, do dań kuchni indyjskich, duszonego mięsa, sosów, serów oraz wędlin ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKI kminek ziarno* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISDobry smak uzyskujemy po dodaniu kminku do kwaszonej kapusty, gulaszu oraz pieczeni wieprzowej. Kminkiem przyprawia się też zupy, potrawy z ziemniaków i fasoli oraz sery biały i żółty. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI100 % kolendra* liofilizowana (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISLiofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje większość zanieczyszczeń mikrobiologicznych, dzięki czemu surowiec może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres czasu.Produkty liofilizowane zachowują w 90…
SKŁADNIKIkolendra* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIkolendra* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIkolendra* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIkoperek* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKoperek stosowany jest głównie do zup, rosołów, ziemniaków i sosów. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKI kozieradka 100 %. OPIS Stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryb. Podnosi walory smakowe mieszanek przyprawowych. INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać gluten. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI kozieradka mielona 100 %. OPIS Stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryb. Podnosi walory smakowe mieszanek przyprawowych. INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać gluten. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIkozieradka mielona* 100 %. (* certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKozieradkę stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryby.Podnosi walory smakowe w mieszankach przyprawowych. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKI kozieradka* 100% (certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Kozieradkę stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryby. Podnosi walory smakowe w mieszankach przyprawowych. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKIkurkuma 100 % OPISJest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych. Wchodzi w skład curry. Nadaje charakterystyczny smak rosołom i potrawom z drobiu. Można dodawać ją do musztardy i sosów. INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać gluten. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI kurkuma* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Kurkuma jest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych. Nadaje charakterystyczny smak rosołom i potrawom z drobiu. Można dodawać ją do musztardy i sosów. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI kurkuma* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISJest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych. Nadaje charakterystyczny smak rosołom i potrawom z drobiu. Można dodawać ją do musztardy i sosów. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
Brak produktów w koszyku.