Wyświetlanie 1–120 z 147 wynikówPosortowane według najnowszych
-
14,39 zł
SKŁADNIKImąka ryżowa 88 %, woda. SPOSÓB PRZYGOTOWANIANamocz makaron w zimnej wodzie przez około 5 minut, a następnie dobrze odcedź. W ten sposób makaron jest gotowy do dalszego wykorzystania m.in. do zupy lub do smażonych dań z makaronem. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1504 kJ / 354 kcalTłuszcz: <0,5 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1…
-
8,39 zł
SKŁADNIKIsemolina (mąka z PSZENICY durum*). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISLasagne to jedno z najbardziej znanych dań kuchni włoskiej. Propozycja podania:Płaty na lasagne nie wymagają wcześniejszego gotowania. Nagrzej piekarnik do 200 ℃. Natłuść formę i ułóż pierwszą warstwę lasagne – wzdłuż dłuższej krawędzi. Równomiernie rozsmaruj sos beszamel lub sos pomidorowy. Powtórz czynności, układając płaty lasagne i sos, aż do wykorzystania…
-
8,39 zł
SKŁADNIKIsemolina (mąka z PSZENICY durum*), szpinak suszony* (2 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISLasagne to jedno z najbardziej znanych dań kuchni włoskiej. Propozycja podania:Płaty na lasagne nie wymagają wcześniejszego gotowania. Nagrzej piekarnik do 200 ℃. Natłuść naczynie żaroodporne i ułóż pierwszą warstwę lasagne. Równomiernie rozsmaruj sos beszamel lub sos pomidorowy. Powtórz czynności, układając płaty lasagne i sos, aż do…
-
7,66 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 8 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1483 kJ / 353 kcalTłuszcz –…
-
13,34 zł
SKŁADNIKIserce (rdzeń) palmy (Bactris Gasipaes) OPISNasz makaron jest wykonany z samego rdzenia (serca) palmy z gatunku Bactris Gasipaes. Seria nowych bezglutenowych makaronów, które są idealne dla wegetarian, wegan. Włącz je do swojej diety i poczuj różnicę! Noodle zapewniają szybką i zdrową alternatywę dla konwencjonalnych pszennych makaronów oraz makaronów bazujących na składzie mąki z SOI, są…
-
13,34 zł
SKŁADNIKIserce (rdzeń) palmy (Bactris Gasipaes) OPISNasz makaron jest wykonany z samego rdzenia (serca) palmy z gatunku Bactris Gasipaes. Seria nowych bezglutenowych makaronów, które są idealne dla wegetarian, wegan. Włącz je do swojej diety i poczuj różnicę! Noodle zapewniają szybką i zdrową alternatywę dla konwencjonalnych pszennych makaronów oraz makaronów bazujących na składzie mąki z SOI, są…
-
13,34 zł
SKŁADNIKIserce (rdzeń) palmy (Bactris Gasipaes) OPISNasz makaron jest wykonany z samego rdzenia (serca) palmy z gatunku Bactris Gasipaes. Seria nowych bezglutenowych makaronów, które są idealne dla wegetarian, wegan. Włącz je do swojej diety i poczuj różnicę! Noodle zapewniają szybką i zdrową alternatywę dla konwencjonalnych pszennych makaronów oraz makaronów bazujących na składzie mąki z SOI, są…
-
15,05 zł
SKŁADNIKI100 % ekologiczna mąka z sorgo (bezglutenowa). OPISMakaron bezglutenowy z 100 % ekologicznych składników przeznaczony dla osób z nietolerancją glutenu.Do sosów i sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień), 8-9 minut. Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 1607 kJ / 384 kcalTłuszcz: 3,3…
-
11,06 zł
SKŁADNIKI25 % mąka z soczewicy*, 25 % mąka z ciecierzycy*, 25 % mąka z grochu*, 25 % mąka z fasoli*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 4 – 5 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według…
-
11,19 zł
SKŁADNIKI75 % mąka ryżowa pełnoziarnista*, 15 % mąka gryczana*, 5 % mąka z amarantusa*, 5 % mąka z teff*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 10 – 12 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania….
-
9,42 zł
SKŁADNIKImąka ryżowa pełnoziarnista*, liście bambusa* 5 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 13 – 14 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1527 kJ / 360 kcalTłuszcz: 2,9…
-
10,28 zł
SKŁADNIKI50 % mąka z ciecierzycy*, mąka kukurydziana*, mąka ryżowa*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 5 – 6 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1468 kJ / 347…
-
9,69 zł
SKŁADNIKImąka kukurydziana*, mąka ryżowa*, mąka z amarantusa* 10 %, mąka z teff* 5 %, mąka z quinoa (komosa ryżowa)* 5 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 10 – 12 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić…
-
9,69 zł
SKŁADNIKImąka kukurydziana*, mąka ryżowa*, mąka z amarantusa* 10 %, mąka z teff* 5 %, mąka z quinoa (komosa ryżowa)* 5 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 10 – 12 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić…
-
11,12 zł
SKŁADNIKI50 % mąka z zielonego groszku*, 50 % mąka ryżowa pełnoziarnista*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 9 – 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1489 kJ…
-
10,21 zł
SKŁADNIKI100 % mąka z grochu*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 4 – 5 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1464 kJ / 346 kcalTłuszcz: 1,4 gw tym…
-
10,60 zł
SKŁADNIKImakaron czerwony* (33 %): 98 % mąka z żółtej kukurydzy*, 2 % proszek pomidorowy*.makaron zielony* (33 %): 98 % mąka z żółtej kukurydzy*, 2% sproszkowany szpinak*.makaron pomarańczowy* (33 %): 98 % mąka z żółtej kukurydzy*, 2 % proszek z marchwi*.(*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek…
-
83,33 zł
SKŁADNIKIekologiczna semolina (mąka z PSZENICY durum). SPOSÓB PRZYGOTOWANIAMakaron gotować we wrzącej, osolonej wodzie (1 l wody na 100 g makaronu), przez 8-9 minut, od czasu do czasu mieszając.(Podany czas gotowania należy traktować w przybliżeniu). WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1499 kJ/354 kcalTłuszcz – 1,3 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 gWęglowodany –…
-
13,02 zł
SKŁADNIKIekologiczna mąka ryżowa. OPISMakaron ryżowy wyróżnia się niezwykle delikatnym smakiem, dzięki czemu z powodzeniem można go łączyć z najróżniejszymi dodatkami.Z racji tego, że jest to produkt bezglutenowy, do swojej diety mogą włączyć go osoby z nietolerancją glutenu. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień), zgodnie z czasem podanym w ikonie garnka (11-13 minut)…
-
12,75 zł
SKŁADNIKIekologiczna mąka z białej kukurydzy 100 %. OPISMakaron kukurydziany wyróżnia się niezwykłym smakiem, dzięki czemu z powodzeniem można go łączyć z najróżniejszymi dodatkami.Z racji tego, że jest to produkt bezglutenowy, do swojej diety mogą włączyć go osoby z nietolerancją glutenu. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzed spożyciem gotować 6 minut, al. dente 5 minut (100 g makaronu na 1…
-
12,75 zł
SKŁADNIKIekologiczna mąka z białej kukurydzy 100 %. OPISMakaron kukurydziany wyróżnia się niezwykłym smakiem, dzięki czemu z powodzeniem można go łączyć z najróżniejszymi dodatkami.Z racji tego, że jest to produkt bezglutenowy, do swojej diety mogą włączyć go osoby z nietolerancją glutenu. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzed spożyciem gotować 10 minut, al. dente 9 minut (100 g makaronu na 1…
-
30,09 zł
SKŁADNIKIwoda, mąka konjac, wodorotlenek wapnia OPISGłównym składnikiem Diet Noodles jest Glukomannan konjac – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konjac. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny…
-
30,09 zł
SKŁADNIKIwoda, mąka konjac, wodorotlenek wapnia OPISGłównym składnikiem Diet Spaghetti jest Glukomannan konjac – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konjac. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny…
-
7,59 zł
SKŁADNIKImąka pełnoziarnista z PSZENICY twardej (Triticum durum), inulina z korzenia cykorii podróżnik (6 %), błonnik OWSIANY, łuska babki płesznik, wapń, magnez. OPISWapń i magnez przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.Wapń pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu enzymów trawiennych.Opakowanie zawiera 5 porcji produktu po ugotowaniu. 50 g makaronu przed ugotowaniem stanowi 100 g makaronu po ugotowaniu.37 IG…
-
9,88 zł
SKŁADNIKImakaron czerwony: mąka kukurydziana* (99 %), burak czerwony suszony* (1 %).makaron zielony: mąka kukurydziana* (99 %), szpinak suszony* (1 %)makaron żółty: mąka kukurydziana* (95 %), mąka ryżowa* (5 %).(*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKolorowy makaron w kształcie kółeczek – dlaczego nie!– Bezglutenowy – formą przypomina kolorowe kółeczka, które mimo zastosowania wyłącznie bezglutenowych mąk, doskonale trzymają kształt również…
-
9,88 zł
SKŁADNIKImakaron czerwony: mąka kukurydziana* (99 %), burak czerwony suszony* (1 %).makaron zielony: mąka kukurydziana* (99 %), szpinak suszony* (1 %)makaron żółty: mąka kukurydziana* (95 %), mąka ryżowa* (5 %).(*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKolorowy makaron w kształcie zwierzaków – dlaczego nie!– Bezglutenowy – formą przypomina kolorowe zwierzaki, które mimo zastosowania wyłącznie bezglutenowych mąk, doskonale trzymają kształt również…
-
14,92 zł
SKŁADNIKI100 % ekologiczna mąka z zielonego groszku. OPISMakaron z zielonego groszku jest wytwarzany w 100 % z mąki z zielonego groszku. Jest zdrową alternatywą dla tradycyjnych makaronów wytwarzanych z mąki pszennej, jest mniej kaloryczny i dostarcza wielu cennych składników. Wysoka zawartość białka. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień) przez 5-6 minut (100…
-
15,51 zł
SKŁADNIKI100 % mąka gryczana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień) przez 6-7 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1525 kJ/360 kcalTłuszcz: 3,3 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 gWęglowodany: 67 gw tym cukry: 1,0…
-
10,07 zł
SKŁADNIKI mąka z PSZENICY durum* 100 % *produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych OPISMakaron obok pizzy to jedno z najbardziej popularnych dań włoskich. Dobrej jakości pasta w połączeniu nawet z najprostszymi składnikami tworzy niesamowitą kompozycję, której smak przenosi nas do słonecznej Italii. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1507 kJ/355 kcal Tłuszcz 1,5 g…
-
10,33 zł
SKŁADNIKI 100% mąka pełnoziarnista z PSZENICY durum* *produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych OPISMakaron obok pizzy to jedno z najbardziej popularnych dań włoskich. Dobrej jakości pasta w połączeniu nawet z najprostszymi składnikami tworzy niesamowitą kompozycję, której smak przenosi nas do słonecznej Italii. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1492 KJ / 353 KCAL Tłuszcz…
-
15,96 zł
SKŁADNIKIekologiczna mąka z gryki. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 8 – 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1525 kJ/360 kcalTłuszcz: 3,3 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 gWęglowodany: 67…
-
12,17 zł
SKŁADNIKI 95 % mąka kukurydziana*, 5 % mąka ryżowa*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron wyprodukowany w włoskiej mąki kukurydzianej i ryżowej. Dzięki wykorzystaniu najwyższej jakości składników oraz nowoczesnej technologii produkcji, makaron zachowuje sprężystość, kształt i kolor podczas gotowania.Makaron doskonale łączy się z sosami, np. kremowymi, lekkimi, z małymi kawałkami mięsa i warzyw. Idealnie smakuje z sosem…
-
10,07 zł
SKŁADNIKI mąka z PSZENICY durum* 100 % *produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych OPISMakaron obok pizzy to jedno z najbardziej popularnych dań włoskich. Dobrej jakości pasta w połączeniu nawet z najprostszymi składnikami tworzy niesamowitą kompozycję, której smak przenosi nas do słonecznej Italii. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1507 kJ/355 kcal Tłuszcz 1,5 g…
-
7,27 zł
SKŁADNIKIsemolina* (mąka z PSZENICY durum), JAJA* 9 %.(*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWysokogatunkowy makaron jajeczny. Jej lekko chropowata powierzchnia to zasługa specjalnych metod wytwarzania i suszenia. To dzięki niej makaron ten dobrze chłonie zupy, lepiej trzyma się łyżki, nie skleja się oraz znacznie zwiększa swoją objetość po ugotowaniu. Nie zawiera masy jajowej, proszku jajecznego ani kurkumy.Jej naturalny,…
-
10,33 zł
SKŁADNIKI 100% mąka pełnoziarnista z PSZENICY durum* *produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych OPISMakaron obok pizzy to jedno z najbardziej popularnych dań włoskich. Dobrej jakości pasta w połączeniu nawet z najprostszymi składnikami tworzy niesamowitą kompozycję, której smak przenosi nas do słonecznej Italii. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1492 KJ / 353 KCAL Tłuszcz…
-
7,00 zł
SKŁADNIKImąka ŻYTNIA razowa typ 1850* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAmakaron gotować w osolonej wodzie przez 5 – 8 min., w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1430 kJ / 340 kcal Tłuszcz: 1,1 g wtym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Weglowodany: 70 g w tym cukry: 8,2…
-
7,00 zł
SKŁADNIKImąka ŻYTNIA razowa typ 1850* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAmakaron gotować w osolonej wodzie przez 5 – 8 min., w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1430 kJ / 340 kcal Tłuszcz: 1,1 g wtym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Weglowodany: 70 g w tym cukry: 8,2…
-
7,00 zł
SKŁADNIKImąka ŻYTNIA razowa typ 1850* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAmakaron gotować w osolonej wodzie przez 5 – 8 min., w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1430 kJ / 340 kcal Tłuszcz: 1,1 g wtym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Weglowodany: 70 g w tym cukry: 8,2…
-
6,80 zł
SKŁADNIKI(semolina) mąka z PSZENICY durum*, GLUTEN PSZENNY*, mąka z prażonych pestek dyni* 5 % (pestki dyni* 99 %, sól). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron białkowy to smaczne źródło dodatkowego białka, tak potrzebnego na diecie redukcyjnej czy w czasie budowania masy mięśniowej. Dzięki niższej zawartości cukrów i wyższej zawartości białka niż w zwykłym makaronie pomoże Ci utrzymać…
-
7,85 zł
SKŁADNIKIsemolina* (mąka z PSZENICY durum), JAJA przepiórcze świeże (5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron ze świeżo wybijanych jaj przepiórczych pozyskiwanych z polskich gospodarstw rolnych. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzed spożyciem gotować we wrzącej osolonej wodzie przez 9-10 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody). WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g UGOTOWANEGO PRODUKTUWartość energetyczna: 771 kJ/182…
-
14,92 zł
SKŁADNIKI100 % mąka z soczewicy czerwonej*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt bezglutenowy. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzed spożyciem gotować we wrzącej wodzie przez 6-7 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1449 kJ / 342 kcalTłuszcz: 1,8 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,35 gWęglowodany: 54…
-
11,97 zł
SKŁADNIKIekologiczna mąka kukurydziana. OPISMakaron kukurydziany wyróżnia się niezwykłym smakiem, dzięki czemu z powodzeniem można go łączyć z najróżniejszymi dodatkami.Z racji tego, że jest to produkt bezglutenowy, do swojej diety mogą włączyć go osoby z nietolerancją glutenu. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień), zgodnie z czasem podanym w ikonie garnka (14 minut) (100…
-
11,97 zł
SKŁADNIKIekologiczna mąka kukurydziana. OPISMakaron kukurydziany wyróżnia się niezwykłym smakiem, dzięki czemu z powodzeniem można go łączyć z najróżniejszymi dodatkami.Z racji tego, że jest to produkt bezglutenowy, do swojej diety mogą włączyć go osoby z nietolerancją glutenu. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień), zgodnie z czasem podanym w ikonie garnka (14 minut) (100…
-
11,65 zł
SKŁADNIKI100 % ekologiczna mąka ryżowa. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzed spożyciem gotować we wrzącej wodzie przez 5-6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1504 kJ/354 kcalTłuszcz: 0,9 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 gWęglowodany: 76,5 gw tym cukry: 0,5 gBłonnik: 0,8 gBiałko: 9,6…
-
7,80 zł
SKŁADNIKIsemolina* (mąka z PSZENICY durum), JAJA perlicze świeże (5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISJAJA, z których wyrabiamy Sielską kluskę, pochodzą od perliczek chowanych na wolnym wybiegu. Pozyskujemy je lokalnie – bezpośrednio z małych mazowieckich gospodarstw. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzed spożyciem gotować 6 minut, al dente 5 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)….
-
12,17 zł
SKŁADNIKIekologiczna mąka ryżowa. OPISMakaron ryżowy wyróżnia się niezwykle delikatnym smakiem, dzięki czemu z powodzeniem można go łączyć z najróżniejszymi dodatkami. Z racji tego, że jest to produkt bezglutenowy, do swojej diety mogą włączyć go osoby z nietolerancją glutenu. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień), zgodnie z czasem podanym w ikonie garnka (8-10…
-
11,97 zł
SKŁADNIKIekologiczna mąka kukurydziana. OPISMakaron kukurydziany wyróżnia się niezwykłym smakiem, dzięki czemu z powodzeniem można go łączyć z najróżniejszymi dodatkami. Z racji tego, że jest to produkt bezglutenowy, do swojej diety mogą włączyć go osoby z nietolerancją glutenu. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień), zgodnie z czasem podanym w ikonie garnka (4-5 minut)…
-
14,52 zł
SKŁADNIKIproso*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakarony jaglane to nowa seria ekologicznych, bezglutenowych makaronów, które są idealne dla wegetarian, wegan. Włącz je do swojej diety i poczuj różnicę! Noodle zapewniają szybką i zdrową alternatywę dla konwencjonalnych pszennych makaronów, są podawane w azjatyckiej zupie warzywnej lub smażone z warzywami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAWłóż makaron do zimnej wody i podgrzej…
-
14,34 zł
SKŁADNIKI100 % ekologiczna mąka z ciecierzycy. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzed spożyciem gotować we wrzącej wodzie przez 4 minuty (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1468 kJ/348 kcalTłuszcz: 4,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 gWęglowodany: 51,6 gw tym cukry: 2,1 gBłonnik: 9,9 gBiałko:…
-
15,11 zł
SKŁADNIKImąka ryżowa 90 %, woda. OPISCienkie ryżowe nitki używane jako delikatny dodatek do zup, mięsa oraz sałatek warzywnych. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAMoczyć ze wrzącej wodzie przez 3-5 minut, przepłukać pod bieżącą wodą, odsączyć, a następnie dodać do zupy lub smażyć metodą stir-fry. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1575 kJ/371 kcalTłuszcz: 1,2 gw tym kwasy nasycone: 0,5…
-
6,68 zł
SKŁADNIKIwoda oczyszczona, mąka konjac* 3,4 %, błonnik OWSIANY* 1,0 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac, uprawianej w Azji.Nie zawiera węglowodanów, cukrów. Odpowiedni dla osób będących na diecie ketogenicznej. Jest świetnym źródłem błonnika. Doskonały zamiennik dla tradycyjnych makaronów. Makaron łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników. Opakowanie zawiera 2…
-
6,73 zł
SKŁADNIKImąka z zielonego groszku. OPISMakaron Novelle z zielonego groszku jest wytwarzany w 100 % z mąki z zielonego groszku. Jest zdrową alternatywą dla tradycyjnych makaronów wytwarzanych z mąki pszennej, jest mniej kaloryczny i dostarcza wielu cennych składników. Zalety Makaronu Novelle z zielonego groszku:– Zdrowy, dzięki zawartości fosforu, który pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów–…
-
6,73 zł
SKŁADNIKImąka z soczewicy czerwonej. OPISMakaron Novelle z czerwonej soczewicy jest wytwarzany w 100 % z mąki z czerwonej soczewicy. Jest zdrową alternatywą dla tradycyjnych makaronów wytwarzanych z mąki pszennej, jest mniej kaloryczny i dostarcza wielu cennych składników. Zalety Makaronu Novelle z czerwonej soczewicy:– Zdrowy, dzięki zawartości miedzi, która wpływa na prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego i…
-
6,94 zł
SKŁADNIKImąka z czarnej soczewicy 73,5 %, mąka pełnoziarnista z PSZENICY TWARDEJ (Triticum durum), mielona łuska gryki, cynk, chrom. OPISMakaron Novelle Diabetic jest idealny dla osób chorujących na cukrzycę. Zalety Makaronu Novelle Diabetic:– Jest źródłem cynku i chromu. Cynk przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu węglowodanów. Chrom pomaga w utrzymaniu właściwego poziomu glukozy we krwi– Niski…
-
15,51 zł
SKŁADNIKImąka z czarnej SOI*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISNasz bezglutenowy bio makaron SOJOWY to tylko dwa składniki woda i mąka z ekologicznej SOI, bez dodatku cukru, oleju palmowego i jaj. Jego wyjątkowy smak podkreśli każdą potrawę kuchni azjatyckiej oraz włoskiej. Czy osoby na diecie wegańskiej mogą spożywać ten makaron? Naturalnie, linia tych wyśmienitych produktów została…
-
15,69 zł
SKŁADNIKI50 % mąka z czerwonej soczewicy*, 50 % mąka z brązowego ryżu*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron specjalnie opracowany dla osób nietolerujących glutenu. Źródło błonnika pokarmowego i białka. SPOSÓB PRZYGOTOWANIANapełnij wystarczająco duży garnek wodą, 1 l wody na 100 g makaronu. Dodaj także łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadź wodę do wrzenia i dodaj sól, około 10…
-
15,69 zł
SKŁADNIKI50 % mąka z ciecierzycy*, 50 % mąka z brązowego ryżu*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron specjalnie opracowany dla osób nietolerujących glutenu. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Źródło białka. SPOSÓB PRZYGOTOWANIANapełnij wystarczająco duży garnek wodą, 1 l wody na 100 g makaronu. Dodaj także łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadź wodę do wrzenia i dodaj sól, około 10…
-
6,68 zł
SKŁADNIKIwoda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik OWSIANY* (bez glutenu). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac, uprawianej w Azji.Nie zawiera węglowodanów, cukrów, glutenu. Odpowiedni dla osób będących na diecie ketogenicznej. Jest świetnym źródłem błonnika.Doskonały zamiennik dla tradycyjnych makaronów.Makaron łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników.Opakowanie zawiera 2 sugerowane porcje.NOWA RECEPTURA –…
-
11,24 zł
SKŁADNIKIwoda, ekologiczna mąka z rośliny konjac 3,4 %. OPISGłównym składnikiem Bio Diet Vermicelli jest Glukomannan konjac – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konjac. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.Makaron konjac to naturalny…
-
14,52 zł
SKŁADNIKIgryka*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakarony gryczane to nowa seria ekologicznych, bezglutenowych makaronów, które są idealne dla wegetarian, wegan. Włącz je do swojej diety i poczuj różnicę! Noodle zapewniają szybką i zdrową alternatywę dla konwencjonalnych pszennych makaronów, są podawane w azjatyckiej zupie warzywnej lub smażone z warzywami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAWłóż makaron do zimnej wody i podgrzej…
-
12,36 zł
SKŁADNIKI 100 % mąka gryczana* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWysoka zawartość błonnika, źródło białka. Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej i zdrowych kości.Źródło składników mineralnych – manganu, magnezu, fosforu oraz miedzi. Miedź pomaga w prawidłowej pigmentacji włosów i skóry.Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są niezbędne do prawidłowego…
-
9,03 zł
SKŁADNIKIwoda oczyszczona, mąka konjac, wodorotlenek wapnia. OPISGłównym składnikiem jest Glukomannan konjac – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konjac. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik,…
-
7,45 zł
SKŁADNIKIsemolina (mąka z PSZENICY durum), JAJA świeże (28,5 %). OPIS Makaron 8-jajeczny krajanka. Podstawą jest semolina – mąka z PSZENICY durum, dzięki której makaron ten nie skleja się i zachowuje doskonałą sprężystość.Dodatek wyłącznie świeżych jaj z lokalnej fermy nadaje makaronom naturalny smak i słoneczną barwę.Specjalne metody walcowania ciasta sprawiają, że kluseczki te są wyjątkowo delikatne…
-
6,41 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY durum, warzywa w zmiennych proporcjach (pomidor suszony, szpinak suszony, burak czerwony suszony), przyprawa: kurkuma. OPISKolorowy makaron dla małych motomaniaków, dlaczego nie?– apetyczny: formą przypomina kolorowe wehikuły, które dzięki zastosowaniu specjalnie wyselekcjonowanej mieszanki mąki pszennej, doskonale trzymają kształt również po ugotowaniu– naturalny: moc kolorów w tych kluseczkach to zasługa wyłącznie naturalnych, sproszkowanych warzyw…
-
6,41 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY durum, warzywa w zmiennych proporcjach (pomidor suszony, szpinak suszony, burak czerwony suszony), przyprawa: kurkuma. OPISKolorowy makaron w kształcie świderków, dlaczego nie?– apetyczny: formą przypomina kolorowe świderki, które dzięki zastosowaniu specjalnie wyselekcjonowanej mieszanki mąki pszennej, doskonale trzymają kształt również po ugotowaniu– naturalny: moc kolorów w tych kluseczkach to zasługa wyłącznie naturalnych, sproszkowanych warzyw…
-
8,50 zł
SKŁADNIKI semolina (mąka z PSZENICY durum)*, JAJA świeże* (9 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Makaron gotować w osolonej wodzie przez 4 – 8 min, w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1569 kJ / 370 kcal Tłuszcz: 2,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9…
-
13,54 zł
SKŁADNIKImąka z SOI*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISNasz bezglutenowy bio makaron SOJOWY to tylko dwa składniki woda i mąka z organicznej SOI, bez dodatku cukru, oleju palmowego i jaj. Jego wyjątkowy smak podkreśli każdą potrawę kuchni azjatyckiej oraz włoskiej.Wysoka zawartość białka i błonnika pokarmowego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAWrzuć makaron do dużej ilości wrzącej, osolonej wody, gotuj 3-5…
-
11,12 zł
SKŁADNIKI 100 % mąka z ciecierzycy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWysoka zawartość białka. Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej i zdrowych kości.Źródło miedzi i manganu. Miedź i mangan pomagają w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.Źródło błonnika, żelaza i fosforu. Żelazo i fosfor przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego….
-
5,95 zł
SKŁADNIKIsemolina (mąka z PSZENICY durum)*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Idealny do sosów i dań głównych. Makaron wyrabiany z semoliny, dzięki której nie skleja się i zachowuje idealną sprężystość po ugotowaniu. Do ich produkcji używana jest PSZENICA durum dojrzewająca w promieniach apenińskiego słońca, dzięki czemu makaron ten zachowuje naturalny smak i słoneczną barwę. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przed…
-
6,48 zł
SKŁADNIKI semolina (mąka z PSZENICY durum)*, warzywa w zmiennych proporcjach (pomidor suszony*, szpinak suszony*, burak czerwony suszony*), przyprawa: kurkuma* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Idealny dla dzieci do zup, drugich dań. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1527 kJ / 360 kcal Tłuszcz: 1,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g Węglowodany: 72 g w…
-
13,22 zł
SKŁADNIKImąka z soczewicy czerwonej* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAmakaron gotować w osolonej wodzie przez 5 – 8 min. w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1477 kJ / 348 kcal Tłuszcz: 1,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Weglowodany: 56 g w tym cukry: 5,1…
-
10,74 zł
SKŁADNIKI mąka z groszku zielonego* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA makaron gotować w osolonej wodzie przez 5 – 8 min. w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1459 kJ / 345 kcal Tłuszcz: 1,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g Weglowodany: 55 g w…
-
8,50 zł
SKŁADNIKI semolina (mąka z PSZENICY durum)*, JAJA świeże* (9 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Makaron gotować w osolonej wodzie przez 4 – 5 minut, w proporcji 100 g makaronu na 1 litr wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1569 kJ/370 kcal Tłuszcz: 2,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g Weglowodany:…
-
12,04 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPolecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 8 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1445 kJ/344 kcalTłuszcz – 1,8 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 gWęglowodany –…
-
9,81 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 8 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100gWartość energetyczna – 1478 kJ / 352 kcalTłuszcz – 1,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 gWęglowodany – 73 gw tym cukry –…
-
9,74 zł
SKŁADNIKImąka pełnoziarnista z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum z pełnego przemiału. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 10 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1466 kJ…
-
9,74 zł
SKŁADNIKImąka pełnoziarnista z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1466 kJ / 349 kcal…
-
9,81 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100gWartość energetyczna – 1483 kJ / 353 kcalTłuszcz – 1,2 gw…
-
88,19 zł
SKŁADNIKI(semolina) mąka z PSZENICY durum*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1496 kJ/353 kcal Tłuszcz – 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g Węglowodany – 72 g w tym cukry – 0,8 g Błonnik – 3,0 g Białko – 12 g Sól – 0,003 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać…
-
6,68 zł
SKŁADNIKIwoda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik OWSIANY* (bez glutenu). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac, uprawianej w Azji.Nie zawiera węglowodanów, cukrów, glutenu. Odpowiedni dla osób będących na diecie ketogenicznej. Jest świetnym źródłem błonnika. Doskonały zamiennik dla tradycyjnych makaronów. Makaron łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników. Opakowanie zawiera 2 sugerowane…
-
6,68 zł
SKŁADNIKIwoda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik OWSIANY* (bez glutenu). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac, uprawianej w Azji.Nie zawiera węglowodanów, cukrów, glutenu. Odpowiedni dla osób będących na diecie ketogenicznej. Jest świetnym źródłem błonnika. Doskonały zamiennik dla tradycyjnych makaronów. Makaron łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników. Opakowanie zawiera 2 sugerowane…
-
6,68 zł
SKŁADNIKIwoda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik OWSIANY* (bez glutenu). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac, uprawianej w Azji.Nie zawiera węglowodanów, cukrów, glutenu. Odpowiedni dla osób będących na diecie ketogenicznej. Jest świetnym źródłem błonnika. Doskonały zamiennik dla tradycyjnych makaronów. Makaron łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników. Opakowanie zawiera 2 sugerowane…
-
12,82 zł
SKŁADNIKImąka gryczana* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAmakaron gotować w osolonej wodzie przez około 5 minut, w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1480 kJ / 350 kcal Tłuszcz: 2,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g Weglowodany: 65 g w tym cukry: 5,0 g Białko: 12…
-
9,30 zł
SKŁADNIKI100 % mąka z soczewicy czerwonej. OPISWysoka zawartość białka. Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej i zdrowych kości.Źródło błonnika, witaminy B1 i kwasu foliowego.Kwas foliowy pomaga w prawidłowej syntezie aminokwasów i produkcji krwi. Przyczynia się do wzrostu tkanek matczynych w czasie ciąży.Ważny jest zdrowy tryb życia i zbilansowana…
-
9,03 zł
SKŁADNIKIwoda oczyszczona, mąka konjac, wodorotlenek wapnia OPISGłównym składnikiem Diet Fettuccine jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles.Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka,…
-
11,33 zł
SKŁADNIKIwoda oczyszczona 96,6 %, mąka konjac* 3,4 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISGłównym składnikiem Diet Noodles jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyak NoodlesMakaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez…
-
9,03 zł
SKŁADNIKIwoda oczyszczona, mąka konjac, wodorotlenek wapnia OPISGłównym składnikiem Diet Noodles jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles.Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka,…
-
9,03 zł
SKŁADNIKIwoda, mąka konjac, wodorotlenek wapnia OPISGłównym składnikiem Diet Fettuccine jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka,…
-
20,08 zł
SKŁADNIKIgryka*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISSeria nowych ekologicznych, bezglutenowych makaronów, które są idealne dla wegetarian, wegan. Włącz je do swojej diety i poczuj różnicę! Noodle zapewniają szybką i zdrową alternatywę dla konwencjonalnych pszennych makaronów, są podawane w azjatyckiej zupie warzywnej lub smażone z warzywami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAMakarony Ramen włóż do zimnej wody i podgrzej do wrzenia,…
-
7,59 zł
SKŁADNIKIryż brązowy* 97 %, imbir* 2 %, pieprz*, esencja olejku z cytryny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny makaron penne z mąki ryżowej w kształcie rurek przygotowywany w sposób tradycyjny. Makaron doskonale sprawdzi się z prostymi sosami: warzywnym lub pomidorowym, z mięsem lub bez, ale świetnie nada się również do bulionów i minestrone. Makaronowe rurki są również…
-
11,33 zł
SKŁADNIKIwoda oczyszczona 96,6 %, mąka konjac* 3,4 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISGłównym składnikiem Diet Noodles jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyak NoodlesMakaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez…
-
11,33 zł
SKŁADNIKIwoda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik OWSIANY* (bez glutenu) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISGłównym składnikiem Diet Noodles jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyak Noodles. Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik,…
-
11,33 zł
SKŁADNIKIwoda oczyszczona 96,6 %, mąka konjac* 3,4 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISGłównym składnikiem Diet Noodles jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyak NoodlesMakaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez…
-
20,08 zł
SKŁADNIKIjagły*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISSeria ekologicznych, bezglutenowych makaronów, które są idealne dla wegetarian, wegan. Włącz je do swojej diety i poczuj różnicę! Noodle zapewniają szybką i zdrową alternatywę dla konwencjonalnych pszennych makaronów, są podawane w azjatyckiej zupie warzywnej lub smażone z warzywami lub mięsem. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAMakarony Ramen włóż do zimnej wody i podgrzej do…
-
9,03 zł
SKŁADNIKI woda, mąka konjac, wodorotlenek wapnia. OPISGłównym składnikiem jest Glukomannan konjac – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konjac. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez…
-
10,07 zł
SKŁADNIKI(semolina) mąka z PSZENICY durum*, JAJA* (20 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Dodać makaron do wrzącej wody. Gotować przez 6 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1540 kJ / 364 kcal Tłuszcz: 4,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g Węglowodany: 67,5 g w tym cukry: 2,4 g Błonnik: 3,0 g Białko:…
-
10,07 zł
SKŁADNIKI mąka z PSZENICY durum* 100 % *produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych OPISMakaron obok pizzy to jedno z najbardziej popularnych dań włoskich. Dobrej jakości pasta w połączeniu nawet z najprostszymi składnikami tworzy niesamowitą kompozycję, której smak przenosi nas do słonecznej Italii. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1507 kJ/355 kcal Tłuszcz 1,5 g…
-
10,33 zł
SKŁADNIKI 100% mąka pełnoziarnista z PSZENICY durum* *produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych OPISMakaron obok pizzy to jedno z najbardziej popularnych dań włoskich. Dobrej jakości pasta w połączeniu nawet z najprostszymi składnikami tworzy niesamowitą kompozycję, której smak przenosi nas do słonecznej Italii. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1492 KJ / 353 KCAL Tłuszcz…
-
10,92 zł
SKŁADNIKICZERWONY MAKARON: 99 % mąka z białego ryżu*, 1 % burak sproszkowany*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZIELONY MAKARON: 99 % mąka z białego ryżu*, 1 % szpinak sproszkowany*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)MAKARON: 100 % mąka z białego ryżu*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron ryżowy w kształcie dinozaurów to świetna alternatywa dla niejadków. W jego skład wchodzą sproszkowane warzywa,…
-
10,92 zł
SKŁADNIKICZERWONY MAKARON: 98 % mąka z żółtej kukurydzy*, 2 % burak sproszkowany*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)ZIELONY MAKARON: 98 % mąka z żółtej kukurydzy*, 2 % szpinak sproszkowany*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)ŻÓŁTY MAKARON: 99,5 % mąka z żółtej kukurydzy*, 0,5 % mąka z komosy ryżowej*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron kukurydziany w kształcie stokrotek to świetna alternatywa zarówno dla…
-
11,58 zł
SKŁADNIKImąka kukurydziana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAMakaron gotować w dobrze osolonej wodzie z kroplą oleju (100 g makaronu na 1 litr wody) przez 10-12 minut, od czasu do czasu mieszając. Po osiągnięciu wymaganej miękkości natychmiast odcedzić, przelać zimną wodą i dodać kilka kropli oleju. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1528 kJ/360 kcal Tłuszcz:…
-
11,58 zł
SKŁADNIKImąka kukurydziana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAMakaron gotować w dobrze osolonej wodzie z kroplą oleju (100 g makaronu na litr wody) przez 9-10 minut od czasu do czasu mieszając. Po osiągnięciu wymaganej miękkości natychmiast odcedzić, przelać zimną wodą i dodać kilka kropli oleju. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1528 kJ/360 kcal Tłuszcz: 2,0…
-
10,33 zł
SKŁADNIKImąka ryżowa* 90 %, skrobia z tapioki*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAMakaron gotować w dobrze osolonej wodzie z kroplą oleju (100 g makaronu na 1 litr wody) przez 8-9 minut, od czasu do czasu mieszając. Po osiągnięciu wymaganej miękkości natychmiast odcedzić, przelać zimną wodą i dodać kilka kropli oleju. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość…
-
11,58 zł
SKŁADNIKImąka gryczana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAMakaron gotować w dobrze osolonej wodzie z kroplą oleju (100g makaronu na 1 litr wody) przez 4 minuty, od czasu do czasu mieszając, a następnie odstawić na 3 minuty. Po osiągnięciu wymaganej miękkości natychmiast odcedzić, przelać zimną wodą i dodać kilka kropli oleju. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość…
-
8,39 zł
SKŁADNIKI ekologiczna mąka ryżowa pełnoziarnista. SPOSÓB PRZYGOTOWANIADo garnka wlać 1 l wody na 100 g makaronu i dodać łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadzić wodę do wrzenia, dodać sól około 10 g grubej soli. Dodać makaron do wrzącej wody i gotować przez 7 – 8 minut. Odcedzić makaron i doprawić według uznania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100…
-
10,07 zł
SKŁADNIKI woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik OWSIANY* (bez glutenu) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Makaron thai style nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat…
-
9,94 zł
SKŁADNIKImąka kukurydziana*, mąka ryżowa*, mąka z amarantusa* 10 %, mąka z teff* 5 %, mąka z quinoa (komosa ryżowa)* 5 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 9 – 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i…
-
11,65 zł
SKŁADNIKIMakaron z soczewicy czerwonej: mąka z soczewicy czerwonej* 50 %, mąka z ryżu pełnoziarnista* 50 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) Makaron z groszku zielonego: maka z groszku zielonego* 50 %, mąka z ryżu pełnoziarnista* 50 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 8…
-
10,60 zł
SKŁADNIKImąka OWSIANA* bezglutenowa 55 %, mąka ryżowa pełnoziarnista* 45 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 5 – 7 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1417 kJ/337…
-
12,68 zł
SKŁADNIKImąka gryczana razowa* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować ok. 8 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1497 kJ / 354 kcalTłuszcz: 3,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 gWęglowodany: 65 gw tym cukry: 1,4 gBiałko: 12 gSól: < 0,01 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu, chronić przed światłem.
-
10,60 zł
SKŁADNIKImąka kukurydziana* (70 %), mąka ryżowa* (30 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować ok. 7 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1498 kJ / 353 kcalTłuszcz: 1,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 gWęglowodany: 77 gw tym cukry: 1 gBłonnik: 2,1 gBiałko: 7,1 gSól: 0,02 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu,…
-
29,18 zł
SKŁADNIKImąka z ryżu brązowego*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISBaza do dań z woka, zup z makaronem i sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1 L wody. Gdy makaron zacznie się rozwijać, rozdzielić delikatnie widelcem a następnie gotować przez 2-3 minuty, aż będzie gotowy. Przecedzić i przelać zimną wodą. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1485 kJ/351 kcalTłuszcz…
-
11,12 zł
SKŁADNIKI (semolina) mąka z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotować wodę z solą. Wsypać makaron i gotować 7 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1519 kJ / 358 kcal Tłuszcz: 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 75,0 g w tym cukry: 3,3 g Błonnik: 2,6 g Białko:…
-
13,02 zł
SKŁADNIKIMąka ryżowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1 l osolonej wody na 100 g makaronu, gotować ok. 10-11 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1527 kJ/360 kcal Tłuszcz: 1,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 80 g w tym cukry: 0,1 g Błonnik: 0,8 Białko: 7,1 g Sól: 0,019 g ZALECANE…
-
13,73 zł
SKŁADNIKImąka z czerwonej soczewicy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1 litr, lekko osolonej wody na każde 100 g makaronu. Gotować 4-5 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu odcedzić i przelać zimną wodą. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1451 kJ/343 kcal Tłuszcz: 1,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 52…
-
10,21 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Makaron gotować przez 5 minut. Dodać wybrane składniki, piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 35 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1474 kJ/351 kcal Tłuszcz – 1,5 g…
-
13,02 zł
SKŁADNIKImąka z ryżu brązowego* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt przeznaczony dla dzieci powyżej 3 roku życia. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1 l osolonej wody na 100 g makaronu, gotować ok. 5-6 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1533 kJ/362 kcal Tłuszcz: 2,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g Węglowodany: 75,7 g w tym cukry: 0,5 g…
-
17,54 zł
SKŁADNIKImąka z zielonej SOI* 95%, mąka z quinoa* 5% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny makaron z zielonej SOI, z dodatkiem quinoa, z wysoką zawartością białka. Opakowanie zawiera 4 sugerowane porcje produktu. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wrzuć makaron do wrzącej wody i gotuj przez 3-5 minut. Odsącz makaron. Makaron można spożywać z ulubionym sosem, dodać do zupy albo innego…
-
17,54 zł
SKŁADNIKImąka z SOI* 90%, mąka z fasoli adzuki* 10% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny makaron spaghetti z SOI i czerwoną fasolą adzuki, z wysoką zawartością zawartością białka. Opakowanie zawiera 4 sugerowane porcje produktu. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wrzuć makaron do wrzącej wody i gotuj przez 6-8 minut. Odsącz makaron. Makaron można spożywać z ulubionym sosem, dodać do zupy…
-
17,54 zł
SKŁADNIKI mąka z fasoli czarnej* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny makaron z czarnej fasoli z wysoką zawartością białka. Opakowanie zawiera 4 sugerowane porcje produktu. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wrzuć makaron do wrzącej wody i gotuj przez 6-8 minut. Odsącz makaron. Makaron można spożywać z ulubionym sosem, dodać do zupy albo innego dania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna:…