Wyświetlanie wszystkich wyników: 25

  • CZEKOLADA DO PICIA CYNAMONOWA FAIR TRADE BEZGLUTENOWA BIO 250 g – BECKS COCOA

    33,71 

    SKŁADNIKIkakao* 50 %, surowy cukier trzcinowy*, cynamon* (1,4 %), sól morska, kardamon*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 2 czubate łyżeczki proszku zalać 250 ml spienionego MLEKA (max 78°C), dobrze wymieszać. Nie podawać z wodą. Można podać z napojem SOJOWYM i migdałowym. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1578 kJ/376 kcal Tłuszcz: 11 g w tym…

  • CZEKOLADA DO PICIA FAIR TRADE BEZGLUTENOWA BIO 250 g – ALTERNATIVA

    20,38 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy*, kakao w proszku* (35 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 2-3 łyżeczki rozpuścić w gorącym lub zimnym mleku. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1545 kJ/369 kcal Tłuszcz: 3,9 g w tym kwasy nasycone: 2,4 g Węglowodany: 69 g w tym cukry: 59 g Błonnik: 11 g Białko: 8,8 g Sól: 0,02 g…

  • CZEKOLADA DO PICIA MLECZNY KARMEL FAIR TRADE BEZGLUTENOWA BIO 275 g – BECKS COCOA

    36,78 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy nierafinowany*, kakao*, karmel MLECZNY* 5,8 % (cukier*, odtłuszczone MLEKO w proszku*), naturalny aromat karmelowy, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISGorąca czekolada do picia to doskonały napój, który rozgrzewa i czaruje smakiem! Idealny pomysł na zimowe wieczory.Zawartość kakao minimum: 40 %.Składniki Fair Trade: kakao, cukier trzcinowy. Ogółem: 90 %. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA2 czubate łyżeczki proszku…

  • CZEKOLADA DO PICIA NA GORĄCO FAIR TRADE BEZGLUTENOWA BIO 350 g – ALTERNATIVA

    28,97 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy*, kakao w proszku* (35 %), skrobia kukurydziana*, karob w proszku*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)Minimum 33 % kakao. SPOSÓB PRZYGOTOWANIARozpuścić dwie łyżki czekolady w 200 ml gorącego MLEKA lub wody. Umieścić na kuchence i gotować do uzyskania pożądanej konsystencji. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1506 kJ / 360 kcalTłuszcz: 3,7 gw tym kwasy tłuszczowe…

  • CZEKOLADA DO PICIA O SMAKU TRAWY CYTRYNOWEJ FAIR TRADE BEZGLUTENOWA BIO 250 g – BECKS COCOA

    35,25 

    SKŁADNIKIkakao* (55 %), cukier trzcinowy*, sproszkowane chili*, olejek z trawy cytrynowej*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISIntensywny smak czekolady przykryty jest mocnym niezwykle przyjemnym aromatem trawy cytrynowej. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA2 czubate łyżeczki proszku zalać 250 ml spienionego, gorącego MLEKA (max. 78°C), dobrze wymieszać. Nie podawać z wodą.Można podać z napojem SOJOWYM lub migdałowym. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość…

  • CZEKOLADA DO PICIA POMARAŃCZOWO – IMBIROWA FAIR TRADE BEZGLUTENOWA BIO 250 g – BECKS COCOA

    33,71 

    SKŁADNIKIkakao* (50 %), surowy cukier trzcinowy*, sok pomarańczowy sproszkowany* (3,5 %), naturalny aromat pomarańczowy*, sól morska, imbir* (0,3 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 2 czubate łyżeczki proszku zalać 250 ml spienionego, gorącego MLEKA (max. 78°C), dobrze wymieszać. Nie podawać z wodą. Można podać z napojem SOJOWYM lub migdałowym. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna:…

  • CZEKOLADA DO PICIA WANILIOWA FAIR TRADE BEZGLUTENOWA BIO 250 g – BECKS COCOA

    36,78 

    SKŁADNIKIkakao* (50 %), surowy cukier trzcinowy*, wanilia*, sól morska. (*składniki ekologiczne) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1 czubatą łyżeczkę proszku zalać 250 ml spienionego MLEKA (max. 78°C), dobrze wymieszać. Nie podawać z wodą. Można podawać z napojem SOJOWYm. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1582 kJ/377 kcal Tłuszcz: 11 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,4 g Węglowodany:…

  • CZEKOLADA W PROSZKU DLA DZIECI FAIR TRADE BIO 300 g – BIO ZENTRALE (BIOKIDS)

    29,81 

    SKŁADNIKI cukier trzcinowy*, kakao w proszku* 37 %. (* certyfikowany składnik ekologiczny)Minimum 35 % kakao w proszku. OPISSkładniki wprowadzone do obrotu zgodnie ze standardami Fairtrade: kakao, cukier. Ogółem: 100 %. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAWsyp do filiżanki ok. 2 czubate łyżeczki (8 g) czekolady w proszku, zalej ciepłym mlekiem (200 ml), dobrze wymieszaj. Smacznego! WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100…

  • KAKAO CEREMONIALNE BIO (TABLICZKI 4 x 50 g) 200 g – COCOA

    54,11 

    SKŁADNIKIekologiczne nieprażone ziarno kakao 100 %. OPISKakao ceremonialne to specjalna forma kakao przygotowywana z ziaren kakaowca o wysokiej jakości, bez dodatku cukru lub mleka.Kakao ceremonialne ma bardzo intensywny smak, który może być dla niektórych ludzi zbyt gorzki.Warto rozpocząć, od mniejszej ilości kakao i stopniowo zwiększać jej ilość, aby dopasować smak do swoich preferencji.Wysoka zawartość błonnika…

  • KAKAO CEREMONIALNE TABLICZKA BIO 125 g – ISLAVERDE (SEGURA)

    42,76 

    SKŁADNIKI100 % ekologicznych ziaren kakaowca odmiany Jamaican, Amazon Amelonado, Nacional, Criollo, Rio Caribe, Trinitario, zmielonych kriogenicznie. OPISKakao ceremonialne to surowe kakao nieodtłuszczone, poddawane wyłącznie delikatnej fermentacji. Dzięki temu udaje się uzyskać odpowiedni profil aromatyczny i lepszą biodostępność zawartych w nim składników aktywnych. Kakao ceremonialne – chociaż nazwa sugeruje na celebrowanie jego spożycia – to coś…

  • KAKAO CEREMONIALNE TABLICZKA BIO 50 g – COCOA

    15,79 

    SKŁADNIKI100 % nieprażone ziarno kakaowca*. (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISKakao ceremonialne to specjalna forma kakao przygotowywana z ziaren kakaowca o wysokiej jakości, bez dodatku cukru lub mleka.Kakao ceremonialne ma bardzo intensywny smak, który może być dla niektórych ludzi zbyt gorzki.Warto rozpocząć, od mniejszej ilości kakao i stopniowo zwiększać jej ilość, aby dopasować smak do swoich preferencji.Wysoka…

  • KAKAO CRIOLLO W PROSZKU FAIR TRADE BEZGLUTENOWE BIO 20 g – BECKS COCOA

    6,29 

    SKŁADNIKIekologiczne kakao, regulator kwasowości: węglany potasu. OPISSkładniki Fair Trade [kakao]: 95 %. SPOSÓB PRZYGOTOWANIASaszetkę proszku zalać 250 ml spienionego MLEKA (max. 78°C), dobrze wymieszać. Zamiast MLEKA można użyć napój migdałowy, OWSIANY, SOJOWY, kokosowy lub orkiszowy.Nie mieszać z wodą. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g proszkuWartość energetyczna: 1496 kJ/362 kcalTłuszcz: 21 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12…

  • KAKAO CRIOLLO W PROSZKU FAIR TRADE BEZGLUTENOWE BIO 250 g – BECKS COCOA

    36,02 

    SKŁADNIKIekologiczne kakao, regulator kwasowości: węglany potasu OPISSkładniki Fair Trade [kakao]: 95 %. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1 łyżkę proszku zalać 250 ml spienionego MLEKA (max. 78°C), dobrze wymieszać. Zamiast MLEKA można użyć napoju sojowego lub migdałowego. Nie mieszać z wodą. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1496 kJ/362 kcal Tłuszcz: 21 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone:…

  • KAKAO NISKOTŁUSZCZOWE W PROSZKU BIO 280 g – TERRA ETICA

    36,32 

    SKŁADNIKIekologiczne kakao niskotłuszczowe w proszku. OPISDoskonały dodatek do ciast, deserów, naleśników. Posiada lekko gorzkawy, charakterystyczny smak. Nadaje wypiekom czekoladowego aromatu.Nie zawiera cukru. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka. Świetny pomysł na deser:– Kakao na gorąco z pianką– Kakao z pomarańczową nutą– Naleśniki z kakao– Sernik z okruszkami kakao– Kakao korzenne SPOSÓB PRZYGOTOWANIAJako napój: Wymieszać 1-3…

  • KAKAO SPROSZKOWANE O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI TŁUSZCZU BIO 200 g – BIO PLANET

    21,46 

    SKŁADNIKIekologiczne kakao sproszkowane o obniżonej zawartości tłuszczu 100 %. OPISZawartość tłuszczu kakaowego 10-12 %.Ekologiczne kakao sproszkowane otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzuje się wytrawnym kakaowym smakiem. Polecamy jako składnik deserów, wypieków oraz innych przekąsek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1479 kJ/355 kcalTłuszcz – 11 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 6,6 gWęglowodany…

  • KAKAO W PROSZKU FAIR TRADE BEZGLUTENOWE BIO 150 g – ALTERNATIVA

    21,84 

    SKŁADNIKI ekologiczne kakao.Zawartość tłuszczu kakaowego 20 – 22 %. OPISKakao idealnie nadaje się do przygotowania słodkich wypieków – babeczek, ciast kruchych czy biszkoptowych. Kakao świetnie sprawdzi się do tworzenia polew i dekoracji ciast. Idealnie również komponuje się z pikantnymi daniami, pozwalając z nich wydobyć wyjątkowy, niepowtarzalny smak oraz aromat. Z jego dodatkiem możemy stworzyć pyszne…

  • KAKAO W PROSZKU FAIR TRADE BEZGLUTENOWE BIO 500 g – ALTERNATIVA

    59,92 

    SKŁADNIKIekologiczne kakao.Zawartość tłuszczu kakaowego 20 – 22 %. OPISKakao idealnie nadaje się do przygotowania słodkich wypieków – babeczek, ciast kruchych czy biszkoptowych. Kakao świetnie sprawdzi się do tworzenia polew i dekoracji ciast. Idealnie również komponuje się z pikantnymi daniami, pozwalając z nich wydobyć wyjątkowy, niepowtarzalny smak oraz aromat. Z jego dodatkiem możemy stworzyć pyszne i…

  • KAKAO W PROSZKU FAIR TRADE BIO 75 g – ALCE NERO

    13,64 

    SKŁADNIKIkakao w proszku*, regulator kwasowości – węglan potasu (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1709 kJ / 407 kcal Tłuszcz – 21 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 13 g Węglowodany – 19 g w tym cukry – 0,5 g Błonnik – 27 g Białko – 22 g Sól –…

  • KAKAO W PROSZKU O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI TŁUSZCZU BIO 200 g – DIET-FOOD

    30,65 

    SKŁADNIKIekologiczne kakao o obniżonej zawartości tłuszczu.Zawartość tłuszczu kakaowego 10-12 %. OPISEkologiczne sproszkowane kakao otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAWymieszaj 1-2 łyżeczki z ulubionym mlekiem, jogurtem lub sokiem, dodaj do płatków, deserów i sałatek. Jedz 2-3 łyżeczki dziennie. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1449 kJ/346 kcalTłuszcz: 11 gw tym kwasy nasycone: 6,5 gWęglowodany:…

  • KAKAO W PROSZKU O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI TŁUSZCZU EKSTRA CIEMNE BEZGLUTENOWE 100 g – CELIKO

    7,88 

    SKŁADNIKIkakao o obniżonej zawartości tłuszczu, regulator kwasowości: węglany potasu. Zawartość tłuszczu kakaowego 10-12 %. OPISCACAO NATURA ekstra ciemne doskonale nadaje się do wypieku ciast oraz świetnie sprawdza się jako dodatek do napojów i deserów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1302 kJ / 313 kcalTłuszcz: 11 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,8 gWęglowodany: 13 gw…

  • KAKAO ZIARNA KRUSZONE SUROWE BIO 250 g – BIO PLANET

    59,77 

    SKŁADNIKIkakao ziarna kruszone surowe* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczne surowe kruszone ziarna kakao, otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzują się wytrawnym kakaowym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych. Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych, posypkę do lodów lub innych deserów, jak również…

  • KAKAO ZIARNA KRUSZONE SUROWE BIO 600 g – BIO PLANET

    134,86 

    SKŁADNIKIkakao ziarna kruszone surowe* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczne surowe kruszone ziarna kakao, otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzują się wytrawnym kakaowym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych. Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych, posypkę do lodów lub innych deserów, jak również…

  • KAROB NIEPRAŻONY SPROSZKOWANY BIO 200 g – BIO PLANET

    9,30 

    SKŁADNIKIkarob nieprażony* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczny karob to pozbawione nasion i zmielone strąki drzewa karobowego, zwanego szarańczynem strąkowym. Strąki szarańczynu, zwane również chlebem świętojańskim, wysuszone i zmielone mają ciemnobrązową barwę i mogą stanowić substytut tradycyjnego kakao. Karob polecamy do wszelkiego rodzaju wypieków, deserów i polew. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1256…

  • KAROB NIEPRAŻONY SPROSZKOWANY BIO 400 g – BIO PLANET

    13,73 

    SKŁADNIKIkarob nieprażony* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczny karob to pozbawione nasion i zmielone strąki drzewa karobowego, zwanego szarańczynem strąkowym. Strąki szarańczynu, zwane również chlebem świętojańskim, wysuszone i zmielone mają ciemnobrązową barwę i mogą stanowić substytut tradycyjnego kakao. Karob polecamy do wszelkiego rodzaju wypieków, deserów i polew. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1256…

  • NAPÓJ KAKAOWY INSTANT BIO 400 g – VIVANI

    24,30 

    SKŁADNIKIsurowy cukier trzcinowy*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* (20 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISDo ciast i ciasteczek, trufli i deserów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wsypać 3-4 łyżeczki do filiżanki i zalać 250 ml zimnego lub gorącego MLEKA. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1602 kJ/378 kcal Tłuszcz: 2,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4…