• LASKA WANILII (1 szt.) – PIĘĆ PRZEMIAN

    14,06 

    SKŁADNIKIlaska wanilii. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

  • EKSTRAKT Z WANILII BOURBON BEZGLUTENOWY BIO 20 ml – BIOVEGAN

    22,82 

    SKŁADNIKIsyrop cukru inwertowanego*, koncentrat wanilii Bourbon* 2,9 %, nasiona wanilii Bourbon* 1,0 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWanilia Bourbon, królowa przypraw, swoim niepowtarzalnym aromatem nadaje wielu potrawom wyjątkowy smak. Ekstrakt z wanilii Bourbon otrzymywany jest ze strąków i idealnie nadaje się do aromatyzowania deserów, napojów i wypieków. Można go dozować w razie potrzeby i szczelnie przechowywać…

  • ZIEMIA OKRZEMKOWA AMORFICZNA (DIATOMIT FOOD) 400 g – PERMA-GUARD

    39,16 

    SKŁADNIKIE 551: dwutlenek krzemu do żywności.  OPISPerma-Guard Europe Diatomit Food – najwyższej jakości krzem pochodzący z najczystszych źródeł – dostępny jest na polskim rynku od 2012 roku.Ziemia okrzemkowa w USA stosowana jest jako dodatek – źródło przyswajalnego krzemu do blisko 1000 produktów spożywczych (np. do majonezu czy do musztardy).Ten dodatek do żywności można z powodzeniem…

  • ZIEMIA OKRZEMKOWA AMORFICZNA (DIATOMIT FOOD) 200 g – PERMA-GUARD

    25,44 

    SKŁADNIKIE 551: dwutlenek krzemu do żywności.  OPISPerma-Guard Europe Diatomit Food – najwyższej jakości krzem pochodzący z najczystszych źródeł – dostępny jest na polskim rynku od 2012 roku.Ziemia okrzemkowa w USA stosowana jest jako dodatek – źródło przyswajalnego krzemu do blisko 1000 produktów spożywczych (np. do majonezu czy do musztardy).Ten dodatek do żywności można z powodzeniem…

  • DROŻDŻE SUSZONE BEZGLUTENOWE BIO (3 x 7 g) 21 g – BIOVEGAN

    13,94 

    SKŁADNIKIekologiczne suszone drożdże OPISPakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie odpowiada 1/2 kostce świeżych drożdży. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAWymieszać zawartość opakowania z 500 g mąki.Nie rozpuszcza się bezpośrednio w wodzie!Nie przechowywać powyżej 32°C WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1550 kJ/370 kcalTłuszcz: 7,3 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 gWęglowodany: 30 gw tym cukry: <0,5 gBłonnik: 26 gBiałko: 34…

  • ZAMIENNIK BIAŁKA JAJ W PROSZKU WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO (2 x 10 g) 20 g – BIOVEGAN

    4,03 

    SKŁADNIKIbiałko z grochu*, skrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, inulina*, substancja zagęszczająca: guma guar*; białko z bobu*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWegański zamiennik białka JAJA jest odporny na pieczenie. Idealnie nadaje się do makaroników, nussecken, biszkoptów, bez i innych wypieków. Również do deserów takich jak: B.Mousse au Chocolat lub nawet majonezu. 1 torebka (10 g) zastępuje 2…

  • SOS WANILIOWY BEZGLUTENOWY BIO (2 x 16 g) 32 g – BIOVEGAN

    37,55 

    SKŁADNIKIskrobia kukurydziana*, wanilia Bourbon* (2,7%), sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISSos waniliowy doskonale komponuje się ze strudlem jabłkowym, lodami i świeżymi owocami. Do przygotowania sosu uprzednio przygotuj: 400 ml napoju roślinnego lub MLEKA oraz 2 łyżki cukru trzcinowego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAWymieszaj 5 łyżek napoju roślinnego/mleka z 1 torebką proszku na gładką masę. Pozostały płyn zagotuj z 2…

  • EKSTRAKT WANILIOWY BIO 26 g – DECOCINO (PRODUKT SEZONOWY)

    22,46 

    SKŁADNIKI syrop cukru inwertowanego*, syrop karmelowy (cukier*, woda), ekstrakt wanilii bourbon* (2,9 %), nasiona wanilii* (0,6 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkstrakt waniliowy z wanilii Bourbon z Madagaskaru.Intensywny smak i aromat naturalnej wanilii z całymi ziarenkami.Idealny do aromatyzowania ciast, kremów, tart, kaw, napojów, shake’ów.Dobrze wstrząsnąć przed użyciem. SPOSÓB UŻYCIADodać 1-2 łyżeczki w zależności od pożądanej intensywności…

  • KAMIEŃ WINNY BEZGLUTENOWY 150 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    27,05 

    SKŁADNIKI dwuwinian potasu E-336(i) 100 %. SPOSÓB UŻYCIA– jako domowy proszek do pieczenia: wymieszaj 2 łyżeczki kamienia winnego z 1 łyżeczką sody oczyszczonej – otrzymasz 3 łyżeczki proszku do pieczenia– do stabilizacji i zwiększenia objętości białek jaj: dodaj 1/4 łyżeczki kamienia winnego przygotowując bezy z 4 białek– do wyrobu cukierków: hamuje krystalizację cukru– do wypieku…

  • PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE 120 g – BATOM

    17,92 

    SKŁADNIKI drożdże suszone 100 %. OPIS Płatki drożdżowe nieaktywne to niezastąpiony składnik wielu dań wegetariańskich i wegańskich. Charakteryzują się delikatnym smakiem i zapachem. Poprawiają walory smakowe i odżywcze przygotowywanych posiłków. Mogą stanowić składnik sosów, pasztetów, past kanapkowych. Idealne jako dodatek do grillowanych i smażonych warzyw. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100…

  • DEKORACYJNE MOTYLE WAFLOWE 3D BIO (6 szt.) 2 g – DECOCINO (PRODUKT SEZONOWY)

    9,16 

    SKŁADNIKIskrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, woda, żywność barwiąca: ekstrakt roślinny (spirulina*), burak w proszku*, kurkuma w proszku*; emulgator: lecytyny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMotyle waflowe pozwolą Ci w wyjątkowy sposób udekorować swoje wypieki. I to w rekordowym czasie. Przekonasz się, jak szybko nawet najprostsze ciasto przekształcisz w żywe, indywidualnie udekorowane ciasto. Jadalne motyle nakładamy na kuwerturę, lukier,…

  • POSYPKA CUKROWA KOLOROWE KWIATUSZKI BIO 40 g – DECOCINO (PRODUKT SEZONOWY)

    13,48 

    SKŁADNIKIcukier*, olej słonecznikowy*, skrobia ziemniaczana*, mąka ryżowa*, żywność barwiąca: ekstrakty roślinne (rzodkiew*, jabłko*, czarna porzeczka*, spirulina*, krokosz barwierski*, marchew*, jagoda*), substancja glazurująca: wosk carnauba*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPosypka w kształcie kwiatów do ozdoby ciast i wypieków. Wprowadź lato do swojej kuchni i podaruj desery, takie jak tort, tarty lub lody, aby ochłodzić ostatni letni akcent…

  • POSYPKA CUKROWA KOLOROWE KULECZKI MIX BIO 50 g – DECOCINO (PRODUKT SEZONOWY)

    13,48 

    SKŁADNIKIcukier*, mąka ryżowa*, żywność barwiąca: ekstrakty roślinne (jabłko*, krokosz barwierski*, spirulina*, rzodkiew*, czarna porzeczka*), substancja glazurująca: wosk carnauba*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISNiezależnie od tego, czy jest to ciasto, muffinki czy efektowny tort, nasze pastelowe posypki sprawią, że każde Twoje wypieki będą przyciągać wzrok. Posypka gruboziarnista w kolorze niebieskim, różowym, żółtym i zielonym doskonale nadaje się…

  • POSYPKA CUKROWA KOLOROWE PARTY MIX BIO 60 g – DECOCINO (PRODUKT SEZONOWY)

    13,48 

    SKŁADNIKIcukier*, glukoza*, skrobia PSZENNA*, syrop glukozowy*, olej słonecznikowy*, skrobia ziemniaczana*, mąka ryżowa*, żywność barwiąca: ekstrakty roślinne (rzodkiew*, marchew*, jabłko*, krokosz barwierski*, czarna porzeczka*, borówka*, spirulina*), substancja glazurująca: wosk carnauba*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKolorowe perełki mini i midi, mini patyczki, małe gwiazdki i małe serca w idealnie dopasowanych pastelowych odcieniach w mgnieniu oka rozjaśnią Twoje babeczki,…

  • POSYPKA CUKROWA KOLOROWE GWIAZDKI BIO 50 g – DECOCINO (PRODUKT SEZONOWY)

    15,64 

    SKŁADNIKIcukier*, olej słonecznikowy*, skrobia ziemniaczana*, mąka ryżowa*, żywność barwiąca: ekstrakty roślinne (rzodkiew*, marchew*, jabłko*, krokosz barwierski*, czarna porzeczka*, borówka*, spirulina*), substancja glazurująca: wosk carnauba*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPosypuj nimi desery, lody, fondanty, czekoladę czy ganache. Aby uzyskać idealne trzymanie, możesz wcześniej posmarować suche powierzchnie klejem Decocino Bio. Pudełko z możliwością ponownego zamknięcia jest również praktyczne,…

  • POSYPKA CUKROWA KOLOROWE PEREŁKI BIO 65 g – DECOCINO (PRODUKT SEZONOWY)

    12,11 

    SKŁADNIKIcukier*, glukoza*, syrop glukozowy*, skrobia PSZENNA*, żywność barwiąca: ekstrakty roślinne (rzodkiew*, marchew*, jabłko*, krokosz barwierski*, czarna porzeczka*, borówka*, spirulina*), substancja glazurująca: wosk carnauba*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPosypka w kształcie perełek do ozdoby ciast i wypieków. Wprowadź lato do swojej kuchni i podaruj desery, takie jak tort, tarty lub lody, aby ochłodzić ostatni letni akcent i…

  • SKÓRKA CYTRYNY KANDYZOWANA BIO 100 g – RAPUNZEL

    10,21 

    SKŁADNIKIskórka cytryny* (57 %), syrop glukozowo-fruktozowy*, sok z cytryny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKandyzowana skórka z cytryny smakuje bardzo aromatycznie i ma mocno owocowy smak.Można ją wykorzystać do wypieków lub uszlachetnienia deserów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 1332 kJ/314 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 76 gw tym cukry: 70 gBiałko:…

  • MASA MARCEPANOWA MIODOWA DO WYPIEKÓW BIO 250 g – RAPUNZEL

    41,38 

    SKŁADNIKIMIGDAŁY* (53 %), miód* (43 %), woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPyszny marcepan, wykonany wyłącznie z MIGDAŁÓW i miodu. Użyj, aby udoskonalić i udekorować swoje słodkie potrawy, ciasta i inne! WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1896 kJ/455 kcalTłuszcz: 28 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 gWęglowodany: 35 gw tym cukry: 35 gBłonnik: 5,5 gBiałko: 13…

  • ŁYŻKA SMAKU SMOCZY OWOC (LIOFILIZOWANY SPROSZKOWANY SMOCZY OWOC) BIO 40 g – HELPA

    28,64 

    SKŁADNIKIliofilizowany smoczy owoc sproszkowany* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISBIO Łyżka smaku smoczy owoc powstała poprzez poddanie świeżych owoców pitayi procesowi liofilizacji, a następnie została rozdrobniona aż do uzyskania owocowego pyłu. Jest naturalnym barwnikiem, owocem bogatym w błonnik, witaminę C i fitoalbuminy Stanowi świetny i wartościowy dodatek do każdego posiłku. BIO łyżka smaku jest bez…

  • PEKTYNA JABŁKOWO – CYTRUSOWA DO DŻEMÓW 150 g – BATOM (PRODUKT SEZONOWY)

    42,60 

    SKŁADNIKIpektyna jabłkowo-cytrusowa amidowana 100 %. OPIS Pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej oraz skórek owoców cytrusowych. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad, galaretek, konfitur, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów MLECZNYCH,…

  • PEKTYNA JABŁKOWA DO DŻEMÓW 150 g – BATOM (PRODUKT SEZONOWY)

    42,60 

    SKŁADNIKIpektyna jabłkowa amidowana 100 %. OPIS Pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad, galaretek, konfitur, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów MLECZNYCH, napojów owocowych oraz ketchupów….

  • SODA OCZYSZCZONA 1 kg – BATOM

    14,42 

    SKŁADNIKIwodorowęglan sodu (99,7 %), węglan sodu OPISSoda oczyszczona jest doskonałym zamiennikiem większości chemicznych środków czystości. Można jej używać do sprzątania praktycznie wszystkich powierzchni w domu. W kuchni zastępuje proszek do pieczenia, drożdże, zmiękcza mięso. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.

  • SODA OCZYSZCZONA 300 g – BATOM

    8,58 

    SKŁADNIKIwodorowęglan sodu 99,7 %, węglan sodu OPISSoda oczyszczona jest doskonałym zamiennikiem większości chemicznych środków czystości. Można jej używać do sprzątania praktycznie wszystkich powierzchni w domu. W kuchni zastępuje proszek do pieczenia, drożdże, zmiękcza mięso ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.

  • ŻELATYNA W PROSZKU BIO 20 g – AMYLON

    6,66 

    SKŁADNIKIżelatyna spożywcza wieprzowa w proszku* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Żelatyna ma szerokie zastosowanie w kuchni, zarówno do potraw słodkich, jak i słonych. Może być stosowana do kremów, polew, budyni, do galaretek tortowych lub na ciasto oraz do przygotowania galaretek wieprzowych i z mięsem.Żelatynę można też używać jako środka żelującego lub zagęszczającego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZawartość opakowania wystarcza…

  • SPIRULINA NIEBIESKA BIO 15 g – BATOM

    66,81 

    SKŁADNIKIekologiczna spirulina niebieska OPISSpirulina w kolorze niebieskim jest to odwodniony proszek składający się wyłącznie z ekstraktu z niebiesko-zielonych mikroalg (Arthrospira platensis). Skończ z szarymi, deszczowymi dniami: wprowadzamy kolor do gry, a wszystko to bez dodatków do żywności. Magiczny błękit, błękit nieba, błękit królewski – nasze oryginalne algi potrafią wszystko!Spirulina niebieska sprawdzi się przede wszystkim jako…

  • CUKIER WANILINOWY BEZGLUTENOWY 32 g – CELIKO

    0,82 

    SKŁADNIKI cukier, aromat: etylowanilina. OPIS Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków, a także jako składnik deserów różnego typu. Przepis na ciasto drożdżoweSkładniki:– 1 koncentrat ciasta drożdżowego w proszku Celiko 200 g– 2 jaja– 150 ml mleka– 30 g roztopionego MASŁA lub oleju– 1 – 2 łyżeczki cukru wanilinowego Sposób przyrządzenia:1. Do miski…

  • PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY 30 g – CELIKO

    2,38 

    SKŁADNIKIregulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana. OPISIdealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków. Opakowanie na 1 kg mąki. Przepis na babkę piaskowąSkładniki:– 150 g skrobi ziemniaczanej– 100 g cukru– 125 g margaryny– 2 jaja– 1 cukier wanilinowy Celiko– 1 łyżeczka proszku do pieczenia Celiko Sposób przyrządzenia:1. Margarynę rozpuścić…

  • LASKA WANILII BOURBON BIO (1 szt.) (SZKŁO) – DARY NATURY

    27,72 

    SKŁADNIKIekologiczna wanilia Bourbon 100 %. OPISLaska wanilii doskonale nadaje się do wypieków, ciast oraz aromatyzowania słodkich sosów i nalewek. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE BEZGLUTENOWE 150 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    17,64 

    SKŁADNIKInieaktywne płatki drożdżowe 100 %. OPISPłatki drożdżowe to nieaktywna forma drożdży. Poddanie ich odpowiednim procesom sprawia, że mają one całkowicie inne właściwości niż drożdże piekarskie i suszone. W ten sposób powstaje produkt przypominający nieco bułkę tartą, o delikatnym, serowo-orzechowym smaku. Zadaniem płatków drożdżowych jest odtworzenie smaku charakterystycznego dla nabiału. Ich uniwersalność czyni je zamiennikiem parmezanu…

  • WANILIA BOURBON MIELONA BIO 5 g – ROYAL BRAND

    21,73 

    SKŁADNIKIwanilia mielona*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISIdealnie podekreśla smak i aromat deserów, konfitur, ciast, babeczek, kremów, naleśników, puddingu, panna cotty, lodów oraz napojów alkoholowych. Świetnie komponuje się z cynamonem, goździkami i imbirem. W niewielkich ilościach sprawdza się jako dodatek do sosów i dań mięsnych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100gWartość energetyczna – 1137 kJ/272 kcalTłuszcz – 3,2 gw…

  • GUMA GUAR BIO 600 g – BIO PLANET

    30,03 

    SKŁADNIKIekologiczna guma guar 100 %. OPISEkologiczna guma guar to naturalny zagęstnik uzyskiwany z bielma nasion rośliny z rodziny bobowatych – Cyamopsis tetragonolobus. Guma guar może być stosowana jako neutralny w smaku i zapachu zamiennik żelatyny. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością w wodzie, a także zagęszcza produkty bez konieczności ich podgrzewania. Dzięki swoim właściwościom stanowi idealny dodatek…

  • ŁYŻKA SMAKU TRUSKAWKA (LIOFILIZOWANA SPROSZKOWANA TRUSKAWKA) BIO 40 g – HELPA

    29,76 

    SKŁADNIKIliofilizowana truskawka sproszkowana* (100 %)(*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISBIO Łyżka smaku truskawka powstała poprzez poddanie świeżych owoców truskawki procesowi liofilizacji, a następnie została rozdrobniona aż do uzyskania owocowego pyłu. Jest naturalnym barwnikiem i stanowi świetny i wartościowy dodatek do każdego posiłku. BIO łyżka smaku jest bez dodatku cukru i soli. Wszystkie surowce użyte do produkcji są…

  • ŁYŻKA SMAKU MALINA (LIOFILIZOWANA SPROSZKOWANA MALINA) BIO 40 g – HELPA

    33,88 

    SKŁADNIKIliofilizowana malina sproszkowana* (100 %)(*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISBIO Łyżka smaku malina powstała poprzez poddanie owoców maliny procesowi liofilizacji, a następnie została rozdrobniona aż do uzyskania owocowego pyłu.Jest naturalnym barwnikiem i stanowi świetny i wartościowy dodatek do każdego posiłku. BIO łyżka smaku jest bez dodatku cukru i soli. Wszystkie surowce użyte do produkcji są w jakości…

  • MASA MAKOWA Z BAKALIAMI BIO 850 g – CROC-CRAC (BIOVERI)

    31,40 

    SKŁADNIKI woda, mak* 23 %, cukier*, bakalie* 12 % [rodzynki* 42 %, skórka z pomarańczy* 32 % (skórka z pomarańczy* 80 %, syrop kukurydziany*, sól), skórka z cytryny* 26 % (skórka z cytryny* 80 %, syrop glukozowy*)], miód*, płatki OWSIANE*, naturalny aromat MIGDAŁOWY. (* certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 962…

  • PASTA WANILIOWA BIO 100 g – ROYAL BRAND

    51,46 

    SKŁADNIKIcukier inwertowany*, ekstrakt waniliowy* 18 %, woda, wanilia mielona* 2 %, błonnik roślinny: inulina*, substancje zagęszczające: guma guar*, guma ksantanowa (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Pasta waniliowa idealna do wypieków, deserów, sosów i lodów. Ma kremowy, słodki oraz aksamitny smak. Kiedy otworzysz słoiczek poczujesz intensywny aromat, którego nie zapomnisz. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1037…

  • AGAR BEZGLUTENOWY BIO 10 g – AMYLON

    6,75 

    SKŁADNIKIagar* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISDo kremów, polew, budyni, galaretek do ciast i dań z galaretą. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 10 g agaru rozpuścić w 1 litrze zimnej wody i w razie potrzeby dosłodzić. Gotować przez 3 minuty ciągle mieszając. Po ugotowaniu lekko ostudzić. Wlać do formy i pozostawić do zestalenia w lodówce. Agar można przygotować z sokiem…

  • PASTA WANILIOWA BIO 50 g – ROYAL BRAND

    42,39 

    SKŁADNIKIcukier inwertowany*, ekstrakt waniliowy* 18 %, woda, wanilia mielona* 2 %, błonnik roślinny: inulina*, substancje zagęszczające: guma guar*, guma ksantanowa (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Pasta waniliowa idealna do wypieków, deserów, sosów i lodów. Ma kremowy, słodki oraz aksamitny smak. Kiedy otworzysz słoiczek poczujesz intensywny aromat, którego nie zapomnisz. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1037…

  • KWASEK CYTRYNOWY 1 kg – BATOM

    33,64 

    SKŁADNIKI kwas cytrynowy OPIS Kwas cytrynowy to bezwonny, krystaliczny proszek często wykorzystywany w gospodarstwach domowych i przemyśle spożywczym jako regulator kwasowości (w napojach, dżemach, galaretkach) oraz przeciwutleniacz (przy produkcji majonezów, sosów). Pomocny także jako środek czyszczący, usuwający kamień i osady (czajniki, kubki). INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, SEZAM. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w…

  • KWASEK CYTRYNOWY 500 g – BATOM

    20,83 

    SKŁADNIKI kwas cytrynowy OPIS Kwas cytrynowy to bezwonny, krystaliczny proszek często wykorzystywany w gospodarstwach domowych i przemyśle spożywczym jako regulator kwasowości (w napojach, dżemach, galaretkach) oraz przeciwutleniacz (przy produkcji majonezów, sosów). Pomocny także jako środek czyszczący, usuwający kamień i osady (czajniki, kubki). INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, SEZAM. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w…

  • CUKIER Z WANILIĄ BOURBON BIO 70 g – ROYAL BRAND

    12,05 

    SKŁADNIKIcukier*, wanilia Bourbon mielona* 0,6 %, ekstrakt waniliowy* 0,4 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPołączenie ekologicznego cukru z aromatyczną wanilią Bourbon. Świetny dodatek do ciast i deserów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna – 1686 kJ/396 kcal Tłuszcz – 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g Węglowodany – 99 g w tym…

  • AGAR BIO 60 g – BATOM

    24,14 

    SKŁADNIKIagar* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISAgar wytwarzany jest z suszonych na słońcu wodorostów. Można go użyć do zagęszczania sosów, dżemów, do przygotowania kremów, galaret, dań kuchni azjatyckiej. Doskonała alternatywa dla żelatyny pochodzenia zwierzęcego. Bezsmakowy, rozpuszcza się w temperaturze 85-95 stopni Celsjusza, a tężeje w 32-39 stopniach Celsjusza. 1 łyżeczka (3,5 g) wystarcza na 350 ml płynu….

  • ŻELATYNA W LISTKACH (12 LISTKÓW) BIO 20 g – EWALD

    6,05 

    SKŁADNIKIżelatyna wieprzowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISOpakowanie zawiera 12 listków. 20 g żelatyny w listkach starcza na 1 l masy. SPOSÓB UŻYCIA1. Potrzebną ilość żelatyny w listkach namoczyć w zimnej wodzie przez 5 min, następnie wyjąć i lekko odcisnąć. 2. Dla gorących dań: odciśniętą żelatynę wymieszać bezpośrednio z gorącą masą. Żelatyna natychmiast się rozpuszcza. Nie gotuj,…

  • PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY BIO (3 x 17 g) 51 g – BIOVEGAN

    5,67 

    SKŁADNIKIskrobia z tapioki*, substancja spulchniająca: węglan sodu; regulator kwasowości: winiany potasu (22,8 %), sproszkowany sok z cytryny*, substancja zagęszczająca: guma guar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Wykonane z opakowania biodegradowalnego, które rozkłada się w ciagu 6-9 miesięcy do dwutlenku węgla, wody i biomasy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Warość energetyczna: 966 kJ/226 kcal Tłuszcz: <0,5 g…

  • DROŻDŻE SUSZONE BEZGLUTENOWE BIO 7 g – BIOVEGAN

    5,91 

    SKŁADNIKIekologiczne suszone drożdże OPIS Pakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie odpowiada 1/2 kostce świeżych drożdży. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wymieszać zawartość opakowania z 500 g mąki. Nie rozpuszcza się bezpośrednio w wodzie! Nie przechowywać powyżej 32°C WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1550 kJ/370 kcal Tłuszcz: 7,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g Węglowodany: 30 g…

  • EKSTRAKT WANILIOWY BIO 50 ml – ROYAL BRAND

    47,04 

    SKŁADNIKIwoda, cukier trzcinowy*, ekstrat waniliowy* (alkohol* 50 %), cukier inwertowany*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISNaturalny aromat waniliowy. Idealny do napojów, deserów, wypieków. Świetnie nadaje się jako dodatek do truskawek ze śmietaną. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w zacienionym miejscu w temperaturze pokojowej

  • LASKA WANILII BOURBON BEZGLUTENOWA BIO (1 szt.) – BIOVEGAN

    23,67 

    SKŁADNIKIwanilia Bourbon* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISBiałe kryształy świadczą o wysokiej jakości produktu i wysokiej zawartości wanilii. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1359 kJ/324 kcal Tłuszcz: 3,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g Węglowodany: 57 g w tym cukry: 57 g Błonnik: 26 g Białko: 4,0 g Sól: <0,01 g ZALECANE WARUNKI…

  • PROSZEK DO PIECZENIA BIO 15 g – DARY NATURY

    2,31 

    SKŁADNIKI skrobia kukurydziana*, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winian monopotasowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

  • CUKIER Z WANILIĄ BOURBON BIO 8 g – AMYLON

    1,95 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy*, wanilia mielona* (1,5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPołączenie ekologicznego cukru trzcinowego z wanilią Bourbon. Polecamy do ciast, ciasteczek i deserów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1660 kJ/398 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 99 gw tym cukry: 98 gBiałko: 0 gSól: 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym…

  • CUKIER Z WANILIĄ BOURBON BIO 100 g – AMYLON

    16,88 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy*, wanilia Bourbon mielona* (1,5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPołączenie ekologicznego cukru trzcinowego z wanilią Bourbon. Polecamy do ciast, ciasteczek i deserów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1692 kJ/398 kcal Tłuszcz: <0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g Węglowodany: 99 g w tym cukry: 98 g Białko: <0,5 g Sól: 0,01…

  • PROSZEK DO PIECZENIA BIO 15 g – BIO PLANET

    0,93 

    SKŁADNIKIsubstancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu), skrobia kukurydziana*, olej rzepakowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISZawartość opakowania przeznaczona jest do wypieku ciasta z 500 g mąki. Wartość odżywcza w 100 gWartość energetyczna – 726 kJ / 171 kcal Tłuszcz – 0,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g Węglowodany – 41 g w tym cukry…

  • CUKIER Z WANILIĄ BOURBON BIO 15 g – BIO PLANET

    1,82 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy*, mielona wanilia Bourbon* (1,5 %) *(certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczny cukier z dodatkiem wanilii Bourbon polecamy do ciast, ciasteczek i deserów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1696 kJ / 399 kcal Tłuszcz – 0,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g Węglowodany – 99 g w tym cukry – 99…

  • AGAR BIO 100 g – BIO PLANET

    39,09 

    SKŁADNIKIekologiczny agar 100 %. OPISEkologiczny agar pozyskiwany jest z alg morskich. Polecamy do zagęszczania sosów, dżemów, kremów, polew, budyni i galaret. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA5 g agaru rozpuścić w 0,5 litra zimnej wody. Podgrzać do wrzenia. Ostudzić i pozostawić do zestalenia w lodówce. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

  • PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY BIO 200 g – AMYLON

    19,85 

    SKŁADNIKIskrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu) (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 705 kJ/166 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 41 g w tym cukry: 0 g Białko: 0,1 g Sól: 15,4 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.

  • GUMA GUAR BIO 200 g – BIO PLANET

    15,33 

    SKŁADNIKIekologiczna guma guar 100 %. OPISEkologiczna guma guar to naturalny zagęstnik uzyskiwany z bielma nasion rośliny z rodziny bobowatych – Cyamopsis tetragonolobus. Guma guar może być stosowana jako neutralny w smaku i zapachu zamiennik żelatyny. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością w wodzie, a także zagęszcza produkty bez konieczności ich podgrzewania. Dzięki swoim właściwościom stanowi idealny dodatek…

  • WANILIA BOURBON MIELONA BIO 5 g – LEBENSBAUM

    20,86 

    SKŁADNIKIwanilia Bourbon mielona* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • LASKA WANILII BOURBON BIO (1 szt.) – LEBENSBAUM

    17,02 

    SKŁADNIKIekologiczna wanilia Bourbon 100 %. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • CUKIER Z WANILIĄ BOURBON BEZGLUTENOWY BIO (4 x 8 g) 32 g – BIOVEGAN

    9,14 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy*, wanilia Bourbon* (6,25 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPołączenie ekologicznego cukru trzcinowego z wanilią Bourbon. Nie zawiera środków aromatyzujących. Idealny dodatek do deserów, ciast, kremów oraz drinków. SPOSÓB UŻYCIA Zawartość torebki wymieszać z innymi składnikami. Jedna torebka wystarczy na 500 g mąki, 500 ml deseru lub na 1 l cieczy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100…

  • PASTA KOKOSOWA BIO 200 g – AMAIZIN

    11,12 

    SKŁADNIKIkokos* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPasta kokosowa AMAIZIN to delikatny koncentrat powstały z odsączonego, czystego miąższu z kokosa. Może być użyta, aby wbogacić smak Twoich ulubionych dań kuchni Azjatyckiej i innych. Idealna do deserów, ciast czy jako napój kokosowy (50 g pasty wymieszać ze 100 ml ciepłej wody). WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 2866…

  • CUKIER Z WANILIĄ BOURBON BIO 20 g – AMYLON

    3,77 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy*, wanilia Bourbon* (min. 1,5 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPołączenie ekologicznego cukru trzcinowego z wanilią Bourbon. Polecamy do ciast, ciasteczek i deserów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1660 kJ/398 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 99 gw tym cukry: 98 gBiałko: 0 gSól: 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w…

  • PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY BIO 12 g – AMYLON

    1,53 

    SKŁADNIKIskrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu). (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 705 kJ/166 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Weglowodany: 41 g w tym cukry: 0 g Białko: 0 g Sól: 15,4 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • SODA OCZYSZCZONA 20 g – VITAVEGAN

    5,67 

    SKŁADNIKI wodorowęglan sodu (soda oczyszczona). OPISIdealna do pieczenia i gotowania. INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać SEZAM, GORCZYCĘ, SOJĘ. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • BARWNIKI SPOŻYWCZE BEZGLUTENOWE BIO (6 x 8 g) 48 g – BIOVEGAN

    34,99 

    SKŁADNIKIinulina*, skrobia kukurydziana*, koncentrat w proszku* (burak czerwony*, kurkuma*, spirulina*) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISDoskonałe do barwienia kremów, lodów, deserów, polew do ciast, lukru, napojów, marcepanu itd. w sposób całkowicie ekologiczny. Kolory: niebieski, zielony, czerwony, fioletowy, żółty, pomarańczowy w jednym pudełku. Barwniki spożywcze mogą podlegać naturalnym zmianom kolorystycznym w zależności do zbiorów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1 saszetkę wybranego…

  • WANILIA BOURBON MIELONA BEZGLUTENOWA BIO 5 g – BIOVEGAN

    13,05 

    SKŁADNIKIekologiczna mielona wanilia Bourbon WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWarość energetyczna: 1359 kJ/324 kcalTłuszcz: 3,3 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 gWęglowodany: 57 gw tym cukry: 8,0 gBłonnik: 26 gBiałko: 4,0 gSól: <0,01 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać ORZECHY, GORCZYCĘ i seler. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • SKÓRKA POMARAŃCZY MIX BEZGLUTENOWA BIO 9 g – BIOVEGAN

    6,01 

    SKŁADNIKI58 % liofilizowana skórka z pomarańczy*, 39 % suszona skórka z pomarańczy*, olejek pomarańczowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMieszanka liofilizowanych oraz suszonych skórek z pomarańczy. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Doskonały dodatek do ciasta, deserów, sosów i napojów.Pakowano w atmosferze ochronnej WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWarość energetyczna: 1334 kJ/317 kcal Tłuszcz: 3,7 g w tym kwasy tłuszczowe…

  • SKÓRKA CYTRYNY MIX BEZGLUTENOWA BIO 9 g – BIOVEGAN

    6,01 

    SKŁADNIKI58 % liofilizowana skórka z cytryny*, 39 % suszona skórka z cytryny*, olejek cytrynowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMieszanka liofilizowanych oraz suszonych skórek z cytryny. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Doskonały dodatek do ciasta, deserów, sosów i napojów. Pakowano w atmosferze ochronnej. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWarość energetyczna: 1113 kJ/266 kcal Tłuszcz: 1,1 g w tym kwasy…